Παλαιά και σύγχρονα παραδείγματα καλών ποιμένων
Εξαντλημένο
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.15 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 293 γρ., 190 σελ.
Περιγραφή

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, γενικώς, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι έχουμε πλήθος κληρικών που με το άγιο παράδειγμά τους έγιναν φωτεινοί δείκτες για όλους μας, είτε είμαστε κληρικοί, είτε και λαϊκοί.
Έτσι, έχουμε πολλά παραδείγματα αγίων που, τόσο με το παράδειγμα της ομολογίας της πίστεώς τους στον Ιησού Χριστό ή - και ακόμα καλύτερα - με την επισφράγιση αυτής της ομολογίας δια του τιμίου αίματός τους έδειξαν την αγάπη τους προς το Χριστό.
Ο σκοπός, άλλωστε, αυτού του βιβλίου δεν είναι άλλος από το να δείξουμε στο σύγχρονο κόσμο μας ότι ο Χριστός ελκύει χιλιάδες χριστιανούς προς την Ιερωσύνη. Όμως, στο παρόν βιβλίο αναφέρουμε λίγα μόνο από αυτά τα παραδείγματα των καλών ποιμένων της Εκκλησίας. Σίγουρα, θα μπορούσαν να αναφερθούν και άλλα. Όσα αναφέρονται, αναφέρονται μόνο και μόνο για να καταλάβουν οι νεώτερες γενεές - και όχι μόνο - ότι πάντα θα υπάρχουν παραδείγματα εκλεκτών κληρικών της εκκλησίας που θα δίνουν την μαρτυρία της πίστεώς τους στον σύγχρονο κόσμο που είναι κυριευμένος από την αγάπη του πλούτου, της μόδας και της ιδιοτέλειας. Πάντα θα υπάρχουν οι καλοί ποιμένες που θα δίνουν απαντήσεις στους συγχρόνους αρνητές της πίστεώς μας.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2020-12-03 11:07:51