Οφθαλμικές παθήσεις στη Βίβλο
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-99009-3-5
Εκδόσεις Κερπινή, Αθήνα, 10/2011
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 15.92 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
23 x 15 εκ, 350 γρ, 248 σελ.
Περιγραφή

[...] Στο παρόν βιβλίο "Οφθαλμικές παθήσεις στη Βίβλο" του οφθαλμιάτρου Μιχάλη Αγγέλου, εκτίθενται νοσήματα των οφθαλμών και θεραπείες τους όπως ακριβώς ανευρίσκονται στα κείμενα της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης. Επιπλέον επιχειρείται με επιτυχία διαφορική διάγνωση με βάση σημερινά ισχύοντα κριτήρια καθώς και ερμηνεία των θεραπευτικών μεθόδων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως π.χ. στην περίπτωση της απώλειας της δράσης του Παύλου κατά την πορεία προς τη Δαμασκό και στην τύφλωση του Τωβίτ αναπτύσσεται και προτείνεται διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση.

Με δεδομένο ότι ή Βίβλος αποτελεί κατεξοχήν οδηγό ζωής για την Ιουδαϊκή και την προερχόμενη από αυτήν Χριστιανική θρησκεία και σεβόμενος ο συγγραφέας αυτό το γεγονός, εξετάζει με επιστημονική κρίση τις παρατιθέμενες οφθαλμικές νόσους, αποφεύγοντας τη χρήση αστήρικτων ή αναπόδεικτων απόψεων και κάνει ιδιαίτερη μνεία στην πνευματική θεώρηση του οφθαλμού και στη μεταφυσική του χρησιμότητα.

Το παρόν σύγγραμμα πιστεύω συνεπώς ότι αξίζει της προσοχής μας καθώς προσεγγίζει με επιστημονική μεθοδολογία και με τον δέοντα σεβασμό τα ιστορικά στοιχεία περί οφθαλμικών παθήσεων πού περιέχει ή Βίβλος.