Οργάνωση και λειτουργία περιβαλλοντικών οργανώσεων
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-85918-5-1
WWF Ελλάς, Αθήνα, 2009
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Απροσδιόριστο δέσιμο
148 σελ.
Περιγραφή

Μέσα από τη σειρά των δέκα Οδηγών για την υποστήριξη του δύσκολου έργου της Κοινωνίας των Πολιτών, το WWF Ελλάς ελπίζει να συμβάλει αποφασιστικά στον κοινό αγώνα για αποτελεσματική αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής κρίσης.

Ο οδηγός που κρατάτε στα χέρια σας πραγματεύεται ζητήματα που αφορούν στη δημιουργία, λειτουργία και βιωσιμότητα μιας περιβαλλοντικής οργάνωσης. Πρόκειται για θέματα των οποίων η σημασία πολλές φορές παραγνωρίζουμε, απορροφημένοι στην καθημερινότητα του αγώνα και της αγωνίας μας για να θεραπεύσουμε τα πολλά και κρίσιμα προβλήματα που υποβαθμίζουν το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής μας και, εν τέλει, το μέλλον του ενός και μόνου πλανήτη μας.

Είναι όμως σημαντικό να θυμόμαστε πάντα πως η κοινωνία των πολιτών οφείλει να δίνει το παράδειγμα και να αποτελεί υπόδειγμα διαφάνειας, προσήλωσης σε ξεκάθαρα κοινωφελείς στόχους, αποτελεσματικότητας και χρηστής διαχείρισης των ήδη περιορισμένων ανθρώπινων και οικονομικών πόρων της. Οφείλουμε, επίσης, να διακηρύσσουμε συνέχεια και να αποδεικνύουμε ότι η κοινωνία των πολιτών είναι και οφείλει να είναι ανοιχτή· ανοιχτή σε νέες ιδέες, νέους ανθρώπους, νέες δυνάμεις, όχι κλειστή ομάδα φίλων ή προσωπικοτήτων που νιώθουν πως οι οργανώσεις τούς ανήκουν και τους οφείλου αιώνια υπακοή.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00