Ομοφυλοφιλία
Η άρνηση του έρωτα και η διαστροφή της σεξουαλικότητας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-696-039-0
Παρρησία, Αθήνα, 11/2010
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 4.01 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
12 x 20 εκ., 91 γρ., 61 σελ.
Περιγραφή

Υπάρχουν συμπεριφορές που αιχμαλωτίζουν τον άνθρωπο και τον κατεβάζουν στο πιο χαμηλό επίπεδο όχι μόνο αξιοπρέπειας αλλά και κάθε άλλης ανθρώπινης αξίας.
Και όταν λέμε συμπεριφορές, εννοούμε ορισμένες επιλογές που κάνει ο άνθρωπος και οι οποίες είναι αντίθετες όχι μόνο με το νόμο του Θεού, αλλά και με τους νόμους της φύσεως.
Βέβαια οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα, χρησιμοποιώντας την τεχνουργία των λέξεων, να αλλάζουν το νόημά τους και το άσπρο να το κάνουν μαύρο, την ημέρα νύχτα, το καλό κακό, και η κενολογία να εξωραΐζει τη θλιβερή πραγματικότητα. Αυτό συμβαίνει και στο συγκεκριμένο ζήτημα της γενετήσιας συμπεριφοράς. Ο Θεός χάρισε στον άνθρωπο έναν τρόπο επικοινωνίας, τον πλέον άμεσο και απόλυτο, που εκφράζει τα βαθύτερα εσώψυχά του ως τα σαρκικά χαρίσματά του, που ακούει στο όνομα σεξουαλικότητα.
Στα πλαίσια της αγάπης και του έρωτα η σεξουαλικότητα αποτελεί το επιστέγασμα της έκφρασης για να ενωθούν δύο άνθρωποι αντιθέτου φύλου να χαρούν τα δώρα του Θεού: την επικοινωνία, τη χαρά, την ηδονή, την επισφράγιση της αγάπης τους, την έκφραση του έρωτά τους, ώστε το σεξουαλικό στοιχείο να ενισχύει την ενότητα και την αποκλειστικότητα.
Η όλη τελετουργία της σεξουαλικής έκφρασης έχει συγκεκριμένους σκοπούς. Ήδη αναφέρθηκαν κάποιοι πιο πάνω με έναν όμως επιπλέον στόχο: κάποια στιγμή ο ερχομός ενός παιδιού να αποτελέσει την κορύφωση της ύψιστης δημιουργίας ενός ζευγαριού. Ο άνθρωπος να γίνεται συν-δημιουργός με τον Θεό. Το να δημιουργείται ένας νέος άνθρωπος δεν αποτελεί, δεν πρέπει ν` αποτελεί, ενστικτώδη ή μηχανιστική διαδικασία του άνδρα και της γυναίκας, αλλά γεγονός αγάπης, προέκταση του έρωτα και να γίνεται `εκ συμφώνου`.
Κάτι που ο Θεός το ευλογεί, δεν είναι λάθος, δεν μπορεί ν` αποτελεί αμαρτία ή κακό.
Έτσι συμβαίνει με τον έρωτα, όπου η σεξουαλική διαχυτικότητα σκοπεύει στην αύξηση και ενίσχυση της αγάπης στη βιοψυχική προέκταση, σε μια γαμική συζυγική ολοκλήρωση.
Όμως ο άνθρωπος σ` όλη την ιστορική του διαδρομή, όπως τόσα άλλα, έτσι το γεγονός της σεξουαλικής συμπεριφοράς το έχει διαβάλει, το έχει υποβιβάσει και το έχει διαστρέψει ως προς το σκοπό. Μία από τις πολλές διαστροφές που έχει επινοήσει ο άνθρωπος εδώ και χιλιετίες είναι η ομοφυλοφιλία. Ένα επινόημα που διαστρέφει τη φύση του σώματος, εκφυλίζει τη σεξουαλικότητα και αλλοιώνει το νόημα του έρωτα. [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Προλογικό σημείωμα
Το κορυφαίο αμάρτημα
Το πάθος που προκαλεί ατίμωση και εξευτελισμό
Γιατί είναι αφύσικο αυτό το πάθος
Πάθος που δε συναντάται ούτε στα ζώα
Ο Θεός τιμωρεί την ομοφυλοφιλία (Τα Σόδομα και τα Γόμορρα)
Από την πράξη της ομοφυλοφιλίας εισπράττεται ο μισθός της ατίμωσης και του εξευτελισμού
Ποιες είναι οι αιτίες του πάθους της ομοφυλοφιλίας
Περιστατικά από την ειδωλολατρική εποχή
Εύλογες απαντήσεις σε άτοπες ερωτήσεις
Μέσα αντιμετώπισης και τρόποι μετάνοιας

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:21:35