Οικιστικό ζήτημα: Ποιοι καταδίκασαν τους Έλληνες να κατοικούν στον κάτω κόσμο;
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-88671-4-7
Ωγυγία, Αθήνα, 2006
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.72 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 123 σελ.
Περιγραφή

Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι η πατρίδα μας, η Ελλάδα, είναι μια από τις πιο όμορφες γειτονιές του πλανήτη. Μια χώρα πανέμορφη. Πάνω σ` αυτήν την άπειρη ομορφιά έχει εγκατασταθεί μια ασχήμια με εξίσου ακραία χαρακτηριστικά. Όπου το ανθρώπινο μάτι βλέπει ανθρώπινη παρέμβαση, υπάρχει ασχήμια. Ασχήμια που πληγώνει. Ασχήμια, που μας κάνει να προβληματιζόμαστε ως απόγονοι αυτών που κάποτε έχτιζαν Παρθενώνες και ρυμοτομούσαν Αλεξάνδρειες.
Μέσα στο βιβλίο αυτό θα προσπαθήσουμε ν` αποδείξουμε ότι τίποτε από τα όσα άσχημα βλέπουμε και μας βασανίζουν στην καθημερινότητά μας δεν είναι τυχαίο. Δεν έχει σχέση με την αισθητική μας ανεπάρκεια ή την πολιτισμική μας υστέρηση. Τα πάντα ήταν επιλογές της εξουσίας. Η εξουσία επέλεξε να κατοικούν οι Έλληνες στις σημερινές άσχημες πόλεις. Η εξουσία επέλεξε να καθηλώσει τους Έλληνες μέσα στα "κουτιά", που παριστάνουν τις κατοικίες τους.
Όλα αυτά τα εγκλήματα είναι επιλογές της και έγιναν για πολύ συγκριμένους λόγους. Έγιναν, για να υποταχθούν οι Έλληνες σε συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας. Έγιναν, για να ευνοηθούν μεταξύ των Ελλήνων πολύ συγκεκριμένες κοινωνικές τάξεις. Η εσκεμμένη ασχήμια οδήγησε στον ολέθριο για την πατρίδα μας αθηνοκεντρισμό. Η εσκεμμένη ασχήμια δίνει τους υψηλούς μισθούς στους αστούς. Κάποιοι συνωμότησαν εις βάρος των Ελλήνων, για να μετατρέψουν την ασχήμια σε ατομικό ή ταξικό τους κεφάλαιο. Κάποιοι γρατζουνάνε επίτηδες το ελληνικό κορμί, για να πουλάνε τραυμαπλάστ.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-09-01 13:12:14