Οι φασουλήδες με το ρόπαλο
Κωμικοτραγωδία του δον Κριστόμπαλ και της δόνιας Ροζίτας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-98569-2-8
Οιωνός, Λαμία, 11/2008
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ισπανικά
€ 10.15 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
13 x 23 εκ., 177 γρ., 91 σελ.
Περιγραφή

Η Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, στην προσπάθειά της να γνωρίσει στους μικρούς μας φίλους έργα σημαντικών συγγραφέων απ` όλο τον κόσμο, ανοίγει τις πύλες της και φέτος και παρουσιάζει το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα "Οι φασουλήδες με το ρόπαλο".
Πρόκειται για μια φανταστική κωμική ιστορία που σχολιάζει την υποκρισία, τις παραβατικές συμπεριφορές και την κατάχρηση της εξουσίας, γραμμένη για τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους, από τον μεγάλο Ισπανό ποιητή και θεατρικό συγγραφέα. Επιλέξαμε το έργο αυτό γιατί νοιώθουμε υψηλό χρέος απέναντι στα παιδιά, στην ελπίδα του αύριο, και σεβόμαστε την άποψη ότι πάνω απ` όλα το θέατρο είναι μόρφωση.
Είμαστε σίγουροι πως η πλοκή του έργου, η μουσική, η ατμόσφαιρα και τα χρώματα θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και θα μας παρασύρουν στον υπέροχο κόσμο του θεάτρου.

Γεώργιος Ν. Κοτρωνιάς
Δήμαρχος Λαμιέων
Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης


Σας καλωσορίζω στο Θέατρο της Λαμίας. Φέτος διαλέξαμε και ετοιμάσαμε "Τους Φασουλήδες με το ρόπαλο", ένα από τα σπουδαία έργα του Ισπανού ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Στόχος του έργου και της παράστασης είναι τα παιδιά να νιώσουν ώριμοι θεατές και οι μεγάλοι να γίνουν καλοί θεατές σαν τα παιδιά. Ομολογώ ότι νιώθω αγωνία και τρακ, γιατί το θέατρο θα γεμίσει από καλούς και απαιτητικούς θεατές, δηλαδή από παιδιά. Τα παιδιά συμμετέχουν, εκδηλώνουν αυθόρμητα και με ταχύτητα τα αισθήματά τους. Δείχνουν σε μας τις υπερβολές, τα λάθη μας, την εμπορεύσιμη στάση μας και μας μαθαίνουν να μην τα υποτιμάμε και να τ` ακούμε. Γελάνε, λυπούνται, σωπαίνουν. Τελικά μας διδάσκουν να γινόμαστε καλύτεροι.

Με αγάπη,

Χρίστος Καλαβρούζος,
Καλλιτεχνικός διευθυντής
του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-10-26 13:39:12