Οι ιεροί κανόνες ισχύουν σήμερα;
Η διαχρονική ισχύς των Ιερών Κανόνων της Ορθοδόξου Εκκλησίας
Κυκλοφορεί
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 7.46 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 257 γρ., 105 σελ.
Περιγραφή

Ημερίδα για τη διαχρονική ισχύ των Ιερών Κανόνων της Ορθοδόξου Εκκλησίας (Πνευματικό Κέντρο Ι. Ν. Αγίου Κοσμά Αιτωλού Αμαρουσίου, 1 Νοεμβρίου 2009)

[...] Αφορμή για την πραγματοποίηση της ημερίδος στάθηκε κυρίως ο προβληματισμός μας για την άδικη πολεμική που δέχονται πολύ έντονα, ιδιαιτέρως στην εποχή μας, οι Ιεροί Κανόνες των Οικουμενικών και Τοπικών Συνόδων, αλλά και όσων συνέταξαν ξεχωριστά οι Άγιοί μας. Άνθρωποι, προφανώς άγευστοι της Θείας Χάριτος, χωρίς να έχουν καν μελετήσει το ιερό Πηδάλιο, βάλλουν εναντίον του και ειρωνεύονται όσους το σέβονται.
Μόνο η δισχιλιετής πείρα των αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας αρκεί για να πείσει κάθε αρνητή των Ιερών Κανόνων για τη θεοπνευστία τους. Ο χριστιανός κάθε εποχής χρειάζεται τους Ιερούς Κανόνες όπως ένα πλοίο το τιμόνι, για να καθοδηγεί την πορεία του, ώστε να φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό του, χωρίς να ταξιδεύει άσκοπα. Το ιερό Πηδάλιο είναι ο βοηθός μας στην ασφαλή, κατά Θεόν, πορεία. Βοηθός φιλάνθρωπος και διακριτικός, που γνωρίζει καλά την ανθρώπινη φύση, την παθογένειά της, αλλά και τα μέσα θεραπείας της. Οι άγιοι όλων των αιώνων μέχρι και των ημερών μας αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα: γνώρισαν τους Κανόνες, τους τήρησαν με ευλάβεια χωρίς να αλλάξουν "ιώτα εν" και έφτασαν στη θέωση. Και μόνο αυτό αποδεικνύει πόσο εφαρμόσιμοι και διαχρονικοί είναι.
[...]
(από τα προλεγόμενα του βιβλίου)


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00