Οι ένορκοι
The runaway jury (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-450-552-4
2η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 7.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
12 x 18 εκ., 353 γρ., 608 σελ.
Περιγραφή

"Περίμενε γι` αυτή τη στιγμή. Έχει σχεδιάσει την κάθε του κίνηση. Κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στους ενόρκους της πιο πολύκροτης δίκης του αιώνα. Τώρα η ετυμηγορία εξαρτάται από αυτόν..."

Δώδεκα άνθρωποι βρίσκονται στο επίκεντρο ενός κολοσσιαίου δικαστικού αγώνα. Είναι οι ένορκοι στην πρώτη δίκη εναντίον μιας πανίσχυρης καπνοβιομηχανίας, που δημιουργεί δεδικασμένο για όλες τις ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον.

Οι ζωές τους έχουν ερευνηθεί εξονυχιστικά, τους παρακολούθησαν και τους ταλαιπώρησαν, ασκώντας πιέσεις και απειλές, ακριβοπληρωμένοι δικηγόροι με τους συμβούλους τους που θα έκαναν τα πάντα για να εξασφαλίσουν μια ευνοϊκή απόφαση. Αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν την αλήθεια: οι ένορκοι έχουν έναν αρχηγό. Και η τελευταία λέξη θα είναι δική του...

Είναι γνωστός ως ο ένορκος υπ` αρ. 2. Αλλά έχει όνομα και παρελθόν κι έχει σχεδιάσει την κάθε του κίνηση με τη βοήθεια μιας όμορφης γυναίκας έξω από τη δικαστική αίθουσα. Και σε λίγο, ενώ μια οικονομική αυτοκρατορία ισορροπεί στο χείλος του γκρεμού και μια πενθούσα οικογένεια κρατά την ανάσα της περιμένοντας, με φιλόδοξους δικηγόρους να μάχονται λυσσαλέα για την καριέρα τους και τη δικαιοσύνη να αγωνίζεται να επιβιώσει ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά της απληστίας και της διαφθοράς, ο ένορκος υπ` αρ.2 ανοίγει τα δικά του χαρτιά...

"Απολαυστικό και απρόβλεπτο... ένα βιβλίο με ξεχωριστή σημασία"
The New York Times

"Ένα θρίλερ για ανθρώπους που σκέπτονται"
Publishers Weekly

Το μυθιστόρημα μεταφέρθηκε με επιτυχία στον κινηματογράφο από τον Gary Fleder, με πρωταγωνιστές τους Ντάστιν Χόφμαν, Τζιν Χάκμαν, Τζον Κιούζακ και Ρέιτσελ Γουέλς.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:27:33