Οι δύο αδελφές από την Πράγα
Μυθιστόρημα
Le Sœurs de Prague (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-435-319-4
Πόλις, Αθήνα, 5/2011
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
€ 13.93 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 279 γρ., 170 σελ.
Περιγραφή

Κατάγονται από την Πράγα. Τις περιβάλλει ένα άρωμα περιπέτειας και λογοτεχνικού μυστηρίου. Ο Κάφκα, ο υπαρκτός σοσιαλισμός, η εξορία, ο Χάβελ, ο Κούντερα...

Εισβάλλουν στον πνευματικό κόσμο του Παρισιού ιδρύοντας ένα πρακτορείο συγγραφέων και καλλιτεχνών και επιβάλλουν τους όρους του παιχνιδιού. Εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη ματαιοδοξία, τη δολιότητα, την αγάπη για το κίβδηλο και το εφήμερο. Οι συγγραφείς που εκπροσωπούν πρέπει, οπωσδήποτε, να αναδειχθούν. Σε αυτές τις διάσημες και επίφοβες αδελφές Γκότβαλντ εναποθέτει τις ελπίδες του ένας σχεδόν άσημος συγγραφέας που διάγει μια μάλλον βαρετή ζωή. Μη διαθέτοντας φαντασία και έμπνευση, προσπαθεί να γράψει μια διασκευή της "Αρμάνς" του Σταντάλ. Ο ιδεαλισμός του γρήγορα θα υποχωρήσει και ο νεαρός συγγραφέας θα υποκύψει στις δύο ακαταμάχητες, διαφορετικές παρ’ όλα αυτά, γυναίκες, που θα του υποσχεθούν την επιτυχία. Μια επιτυχία, ωστόσο, που δεν στηρίζεται στο ταλέντο αλλά στη συναλλαγή.

Ο ήρωας, αφελής και κυνικός συνάμα, θα προδώσει τον μικρό και αφοσιωμένο εκδότη του, θα χωρίσει από τη σύντροφό του, και θα κυνηγήσει το όνειρο της ανόδου. Όμως, γρήγορα το μεγαλείο των αδελφών Γκότβαλντ το διαδέχεται η πτώση τους. Όσοι χειροκροτούσαν τώρα τις καταδικάζουν στον κοινωνικό θάνατο. Και ο ήρωας θα πρέπει και ο ίδιος να αλλάξει· να ανακαλύψει ξανά τη συμπόνια και την ταπεινότητα, τη διάθεση να παρατηρεί τον κόσμο γύρω του.

Ο Ζερόμ Γκαρσέν έγραψε ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα-χρονικό του λογοτεχνικού μικρόκοσμου του Παρισιού και περιέγραψε με ακρίβεια και χωρίς επιείκεια τους ολισθηρούς δρόμους που μπορεί να ακολουθήσει η χωρίς όρια καλλιτεχνική φιλοδοξία.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:27:33