Οι άθλοι του Θησέα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-234-185-8
Άγκυρα, Αθήνα, 10/2003
36η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 2.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 23 εκ., 222 γρ., 106 σελ.
Περιγραφή

Ο Θησέας ήταν μεγάλος ήρωας των αρχαίων χρόνων. Συνδύαζε τη δύναμη, την εξυπνάδα και τη σοφία. Πατέρας του ήταν ο δοξασμένος βασιλιάς της Αθήνας Αιγέας και μητέρα του η κόρη του βασιλιά της Τροιζήνας, Αίθρα.
Επίσης ήταν αυτός που πρώτος συγκέντρωσε τους σκορπισμένους σε μικροοικισμούς κατοίκους της Αττικής, σε μια πόλη που την ονόμασε Αθήνα. Σ` αυτόν τον τόμο με τίτλο `Οι Άθλοι του Θησέα` περιγράφονται τα κατορθώματα του μεγάλου ήρωα. Ακολουθεί όμως κι ο δεύτερος τόμος με τίτλο `Θησέας και Μινώταυρος` απ` όπου ξεπηδά όλος ο καταπληκτικός πολιτισμός της Μινωικής Κρήτης που καταστράφηκε από φοβερούς σεισμούς τον καιρό που ο Θησέας πήγε ν` αντιμετωπίσει το μυθικό `Μινώταυρο`.
Και στα δύο βιβλία ο συγγραφέας προσπαθεί να ζωντανέψει όλη αυτή την εποχή, την `προτρωική` -αν μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε έτσι- που συμπίπτει με το τέλος του Μινωικού πολιτισμού της Κρήτης, με την ελπίδα πως τα Ελληνόπουλα που θα τα διαβάσουν θα την γνωρίσουν και θα την αγαπήσουν καλύτερα απ` ό,τι την εγνώρισαν σαν μάθημα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Εισαγωγή
Τα Χρυσά Τζιτζίκια
'Θα πάω κι εγώ, Πατέρα!'
Δυο παιδιά συμφιλιώνονται
Στα παλιά τα χρόνια
Η εξήγηση του χρησμού
Ο Θησέας μεγαλώνει
Μια αγνή κοπέλα κι ένα αγριογούρουνο
Από εδώ πέρασε ο Μίνωας
Ο φόνος του Ανδρόγεω
Η εκδίκηση του Μίνωα
Ο Αποχαιρετισμός
Το μυστικό της Ίδης
Βιογραφικό

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2015-08-24 18:07:37