Οι αετοί
Ορθόδοξο Θεολογικό Αγιολόγιο
Κυκλοφορεί
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 14.93 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 602 γρ., 400 σελ.
Περιγραφή

Όλα τα πουλιά έχουν φτερά, τα μεγάλα όμως φτερά του Αετού τον καθιστούν βασιλέα των πτηνών.

Στο βιβλίο αυτό, γίνεται αναφορά και θεολογικός στοχασμός σε σημαντικά περιστατικά από τον βίο και την Πολιτεία των Αγίων της Εκκλησίας μας. Από τα αναρίθμητα αυτά περιστατικά επελέγησαν τα πιο εντυπωσιακά και ειδικότερα όσα εξ αυτών εμφανίζουν το πνευματικό μεγαλείο των γιγάντων αυτών του Πνεύματος, τα οποία μάλιστα, λόγω της μοναδικότητάς τους θεωρούνται ανεπανάληπτα, ιδιαίτερα για τη σημερινή εποχή.

Στο βιβλίο αυτό δόθηκε ο τίτλος "Οι αετοί" για να δηλωθούν ακριβώς οι υψιπετείς επιδόσεις των ανά τους αιώνες Αγίων, οι οποίες εντυπωσιάζουν όλως ιδιαιτέρως εμάς τους συγχρόνους ανθρώπους, εξ αιτίας της πνευματικής μας φτώχειας και της ανύπαρκτης πίστης μας.

Στους πνευματικούς αγώνες, οι Άγιοι είναι εκείνοι που στη ζωή τους πέτυχαν τις μεγαλύτερες επιδόσεις. Τα κατορθώματά τους όμως αυτά δεν αφορούν μόνο στους ίδιους, άλλα και σε όλους εμάς που είτε μετέχουμε με τις λίγες δυνάμεις μας στους εν Χριστώ αγώνες, είτε παρακολουθούμε τις επιδόσεις τους από τις κερκίδες του εκκλησιαστικού Σταδίου.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00