Οδύσσεια Κεφαλλονιάς - Ιθάκης
Επετηρίς τέχνης και πολιτισμού 2010
Κυκλοφορεί
Οδύσσεια, Αργοστόλι, 4/2010
1η έκδ.
Γλώσσα: Αγγλικά || Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ελληνική, Νέα
€ 6.06 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 359 γρ., 112 σελ.
Περιγραφή

Κεφαλονιά και Ιθάκη νησιά με διεθνώς αναγνωρίσιμη πολιτιστική εικόνα, που η ξεχωριστή τους ταυτότητα αποτυπώνεται μέσα από:
- την παράδοση, την ιστορία και τον πολιτισμό που χαράσσονται στην πέτρα των βενετσιάνικων αρχοντικών, που αποτυπώνονται στην αίγλη των μυκηναϊκών μνημείων, που ταξιδεύουν με την Οδύσσεια νοσταλγία.
- την μυστηριακή τους όψη που γεννάται μέσα από ανεξήγητα φαινόμενα, ιδιόμορφους γεωλογικούς σχηματισμούς, σπήλαια απόκρυφης γοητείας που αδυνατούν επί έτη να "εξευγενιστούν" στα καλούπια επιστημονικών εξηγήσεων συντηρώντας την δίψα της αναζήτησης.
- το ιδιαίτερο χρώμα μιας μπριόζικης, πολυμήχανης διαφορετικότητας που τραγουδιέται στο κέφι των καντάδων, ευθυμεί με τους χυμούς των εξαιρετικών κρασιών, της ρομπόλας και της μαυροδάφνης και ευφραίνεται γευστικά από τα εκλεκτά τοπικά εδέσματα της παραδοσιακής γαστρονομίας.
- την έντονη θρησκευτικότητα και την δύναμη πίστης που αποτυπώνεται στα θαύματα του Πολιούχου Αγίου Γερασίμου, και στο μοναδικό θρησκευτικό φαινόμενο ανήμερα της Παναγίας της Φιδούσας όπου μικρά φιδάκια με σταυρό στο κεφάλι εμφανίζονται, ως ευλογία στην χάρη Της, αποδεικνύοντας την δύναμη της πίστης.

Κεφαλονιά και Ιθάκη
Νησιά στα οποία η πέτρα διηγείται ιστορίες πολιτισμού, παράδοσης και μύθου, σε ένα ταξίδι μνήμης, τέχνης και αισθητικής, χαραγμένο στα βενετσιάνικα αρχοντικά και στα μυκηναϊκά μνημεία, με πλοηγό την ευγενή σκέψη και το οδύσσειο σθένος του πολυμήχανου ηγήτορα.

Κεφαλονιά και Ιθάκη
Νησιά που σμιλεύονται προσεκτικά με σεβασμό και καλαισθησία, στον χρόνο και στην εξέλιξη, διαμορφώνοντας την νέα, ποιοτικά, σύγχρονη όψη τους.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-03-12 11:49:58