Ο χάρτης των χαμένων εραστών
Μυθιστόρημα
Maps for Lost Lovers (τίτλος πρωτοτύπου)
Επιμέλεια κειμένου: Λόη, Άρτεμις
Επιμέλεια σειράς: Μαραγκόπουλος, Άρης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-6863-55-4
Τόπος, Αθήνα, 6/2010
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 21.20 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 443 γρ., 479 σελ.
Περιγραφή

"Ο δίσκος ξεκινούσε και σύντομα οι ακροατές απορροφούνταν από αυτούς τους μουσικούς που έμοιαζαν να ξέρουν πώς να συνταιριάζουν όλα όσα περιλαμβάνει η ζωή, την πραγματική αλήθεια, την αδιάψευστη τελευταία λέξη, την ουσία του αβάσταχτου πόνου που κρύβεται στα μύχια της καρδιάς και όλες τις χαρές μαζί, όλα όσα αγαπάμε κι όσα αξίζουν την αγάπη μας μα κανείς δεν τα πονά, αυτούς που εξαπατήθηκαν και συκοφαντήθηκαν, τα απύθμενα βάθη της ψυχής που κρύβουν ανυπόφορη λαχτάρα και που λίγοι κατάφεραν να εξερευνήσουν, τις λύπες και την αδιαφιλονίκητη οργή - οι ακροατές απορροφούνταν τόσο πολύ από τη μουσική, ώστε μόλις τέλειωνε το κομμάτι ο χώρος μεταξύ τους μίκραινε και τα κεφάλια έγερναν όλα μαζί σαν να μοιράζονταν έναν καθρέφτη. Όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες γνωρίζουν ότι μέρος της δουλειάς τους είναι να φωτίζουν την απόσταση μεταξύ δύο ανθρώπων."

Η Τσάντα και ο Τζούγκνου, πακιστανικής καταγωγής, μόνιμοι κάτοικοι Αγγλίας, είναι πολύ ερωτευμένοι. Όταν αποφασίζουν να συζήσουν, έρχονται αντιμέτωποι με το αυστηρό κατεστημένο της μουσουλμανικής κοινότητάς τους. Μετά από ένα ταξίδι του στο Πακιστάν το ζευγάρι εξαφανίζεται και οι αδελφοί της Τσάντα συλλαμβάνονται με την κατηγορία του φόνου. Από εδώ ξετυλίγεται μια πυκνή ιστορία, που περιγράφει τους επόμενους δώδεκα μήνες στις οικογένειες των δύο εραστών, καθώς τα μέλη τους προσπαθούν να αντέξουν τον πόνο μέσα στο πολυπολιτισμικό τους περιβάλλον.

Ο "Χάρτης των χαμένων εραστών" είναι μια ιστορία μαγικού ρεαλισμού κεντημένη με όλα τα χρώματα, τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τα σύμβολα της ινδικής ενδοχώρας. Εμπνευσμένη ερωτική ιστορία, από τον ταλαντούχο και βραβευμένο συγγραφέα Ναντίμ Ασλάμ ("Σβησμένες ψυχές"), η οποία επιπλέον αποτελεί και υπόδειγμα σύγχρονου πολιτικού μυθιστορήματος.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:27:30