Ο τειχισμένος κήπος της αλήθειας
The Walled Garden of Truth (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-430-012-9
Πύρινος Κόσμος, Αθήνα, 1996
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
11 x 18 εκ., 128 σελ.
Περιγραφή

Ο `Τειχισμένος Κήπος της Αλήθειας`, το πιο γνωστό έργο του Χακίμ Σαναΐ ενός Πέρση ποιητή του 11ου αιώνα απ` το Αφγανιστάν, θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της Σούφικης μυστικιστικής ποίησης.
Το έργο του Σαναΐ κατέχει κορυφαία θέση στην ανατολική εσωτερική παράδοση, και έχει επηρεάσει βαθύτατα άλλους σημαντικούς Σούφι ποιητές όπως τον Φαρίντ οντ-Ντιν Αττάρ και τον Τζαλάλ αντ-Ντιν Ρουμί, αλλά και γενικότερα κάθε στοχαζόμενο άνθρωπο ο οποίος το έχει προσεγγίσει.
Στο έργο του αυτό, ο Σαναΐ έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους ειλικρινείς αναζητητές της Αλήθειας στη δύσκολη πορεία της πνευματικής τους τελείωσης. Κύρια εμπόδια στην πορεία αυτή είναι η έλλειψη ταπεινοφροσύνης και η προσκόλληση στη φαινομενικότητα των πραγμάτων αυτού του κόσμου.
Στην πορεία του προς την Αλήθεια, που είναι μία σταδιακή ενοποίηση με τη φύση του Θείου Ενός, ο άνθρωπος μπορεί να προχωρήσει μόνο με την ολοκληρωτική του αφιέρωση στο στόχο αυτό, με την κάθαρση του εσωτερικού του εαυτού και με την έμπρακτη εφαρμογή της ανυστερόβουλης αγάπης.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Εισαγωγή
Ο Τειχισμένος Κήπος της Αλήθειας - Αποσπάσματα από το 1ο Βιβλίο
Ο Τειχισμένος Κήπος της Αλήθειας - Συμπλήρωμα και από τα Έξη Βιβλία
Υποσημειώσεις
Βιβλιογραφία

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-10-20 15:32:15