Ο Ξεφτέρης ταξιδεύει στην Αρχαία Αθήνα
Συλλογικό έργο
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-8108-02-8
Siem, Αθήνα, 2001
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 20.47 (περ. ΦΠΑ 24%)
Ψηφιακό, CD-ROM
26 x 19 εκ
Περιγραφή

"Ο Ξεφτέρης ταξιδεύει στην αρχαία Αθήνα" είναι η συναρπαστική περιπέτεια του Ξεφτέρη στην Αθήνα του 5ου αι. π.Χ., την εποχή του Περικλή.
Στην Αθήνα ο Ξεφτέρης συναντά τον Μάντη, που τον περιμένει σύμφωνα με το χρησμό που έχει δώσει η Πυθία: "Ο επισκέπτης της πόλης που θα έρθει από τον ουρανό και θα προσγειωθεί στο βράχο της Ακρόπολης, θα ζωντανέψει τους Επώνυμους ήρωες. Αυτοί κατέχουν το μυστικό της παντοδυναμίας και της ευτυχίας των ανθρώπων!".
Όμως δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα αφού οι Επώνυμοι ήρωες είναι αγάλματα! Πώς θα μπορέσει ο Ξεφτέρης να τους ξεπετρώσει για να του αποκαλύψουν το μυστικό; Και τι είναι επιτέλους αυτό που κάνει τους ανθρώπους παντοδύναμους και ευτυχισμένους; Για να μπορέσει να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά, ο Ξεφτέρης θα πρέπει να έχει την προσοχή του στραμμένη σε ό,τι βλέπει στην Αθήνα και σε ό,τι ακούει από τους κατοίκους της. Άραγε θα φανεί άξιος για την αποκάλυψη ενός τόσο σπουδαίου μυστικού;
Εκπαιδευτικό περιεχόμενο:
"Ο Ξεφτέρης ταξιδεύει στην αρχαία Αθήνα" είναι ένα τεχνολογικά προηγμένο interactive multimedia εκπαιδευτικό πακέτο για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Μέσα από ένα δυναμικό διαλογικό περιβάλλον, πλούσιο σε ερεθίσματα, το παιδί έρχεται σε επαφή με αντιπροσωπευτικούς χαρακτήρες της αρχαίας Αθήνας της εποχής του Περικλή όπως το βουλευτή, το ρήτορα, τον Αθηναίο πολίτη, το παιδί, τη γυναίκα, το φιλόσοφο, το μέτοικο, το δούλο, τον ποιητή και συλλέγει χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο ζωής και το πολίτευμα της αρχαίας Αθήνας και της αντίπαλής της Σπάρτης.
Χαρακτηριστικά:
-Καλοσχεδιασμένα και ελκυστικά γραφικά με πλούσιο animation
-Πρωτότυπο σενάριο
-Ανθρώπινη ομιλία υψηλής ποιότητας (φωνές από επαγγελματίες ηθοποιούς)
-Φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον
-Εκπαιδευτικά και διασκεδαστικά παιχνίδια

Add: - Upd: 2021-06-08 08:16:43