Ο μαρξισμός
Τι γνωρίζω;
Le marxisme (τίτλος πρωτοτύπου)
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-6776-71-7
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
Βιβλίο, Χαρτόδετο
12 x 18 εκ., 142 γρ., 141 σελ.
Περιγραφή

Αυτό το βιβλίο προσπαθεί να συμπυκνώσει σε περιορισμένο αριθμό σελίδων τα ουσιώδη μιας ευρύτερης και πολυσύνθετης θεώρησης.

Πολλά σημαντικά θέματα εδώ παραλείπονται ή αφήνονται στη σκιά.

Παρακαλείται λοιπόν ο αναγνώστης να μην αναζητήσει εδώ παρά μια "εισαγωγή" στη μελέτη του μαρξισμού, που δεν βαρύνεται από λεπτομέρειες ούτε από επίδειξη παραθεμάτων και παραπομπών. Για να συμπληρώσει εκείνος αυτό το ανάγνωσμα, λοιπόν, κατά προτίμηση και καταρχήν οφείλει να απευθυνθεί στα ίδια τα κείμενα.

Η έκθεση τούτη για το μαρξισμό είναι έργο μαρξιστή. Αυτό σημαίνει ότι ο μαρξισμός θα παρουσιαστεί σε όλη του την έκταση και με όλη του δύναμη της επιχειρηματολογίας του. Είναι άραγε ανάγκη να το υπογραμμίσουμε ότι, επιχειρώντας να απαντήσουμε στα επιχειρήματα των αντιπάλων, θα προσπαθήσουμε εδώ να θέσουμε τη συζήτηση στο υψηλότερο επίπεδο, στο επίπεδο της αντικειμενικής, ορθολογικής και χωρίς πάθος έρευνας της αλήθειας; Σε άλλα έργα, ο συγγραφέας αυτής εδώ της μελέτης προσπάθησε να παρουσιάσει τη διαμόρφωση της σκέψης στον Μαρξ, την εφαρμογή της μεθόδου του σε ποικίλα προβλήματα. Παίρνει το θάρρος εδώ να παραπέμψει τον αναγνώστη σε εκείνες τις πιο εκτεταμένες εργασίες, αν έχει εκείνος την καλή θέληση να ενδιαφερθεί.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-01-05 10:17:50