Ο λόφος των αυτοκτονιών
Suicide Hill (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-325-976-3
Άγρα, Αθήνα, 7/2011
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 16.42 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
12 x 17 εκ., 382 γρ., 353 σελ.
Περιγραφή

Μετά το "Αίμα στο φεγγάρι" και τον "Νυχτερινό ταξιδιώτη", έρχεται "ο Λόφος των αυτοκτονιών" και η νέα κάθοδος στην αμερικανική κόλαση για τον αρχιφύλακα Λόυντ Χόπκινς. Το μυθιστόρημα αρχίζει με την ψυχιατρική έκθεση η οποία χαρακτηρίζει τον Χόπκινς ακατάλληλο για υπηρεσία.

Ο αρχιφύλακας Λόυντ Χόπκινς είναι ο πιο λαμπρός επιθεωρητής στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, αλλά και ο πιο ανταριασμένος. Θέλει με εμμονή να προστατέψει τους αθώους, και δεν γνωρίζει κανένα όριο στην αποστολή του αυτή. Έχοντας αποξενωθεί από τη γυναίκα και τις κόρες του και κινδυνεύοντας να τον διώξουν από το σώμα εξαιτίας της παραβατικής συμπεριφοράς του, ο Χόπκινς αναλαμβάνει να διερευνήσει μια σειρά αιματηρές ληστείες τραπεζών. Ο Τρελο-Λόυντ αποδεικνύεται μια κινούμενη ωρολογιακή βόμβα, εμφανώς εξίσου διαταραγμένος με τους ανώμαλους και εγκληματίες που κυνηγά.

Οι ανορθόδοξες μέθοδοι του Χόπκινς θολώνουν τη γραμμή που χωρίζει τους καλούς από τους κακούς. Η ιστορία ξεδιπλώνεται εναλλάσσοντας σκηνές φρίκης και σκηνές κωμικές. Ο Χόπκινς είναι μόνος ενάντια στον εαυτό του και στην τρέλα του. Και είναι έτοιμος να θυσιαστεί.

Στο άλλο άκρο, βρίσκεται ένα τρίο κακοποιών σαν κι αυτούς που μόνο ο Ελλρόυ ξέρει να δημιουργεί: Ο Ντουέην Ράις, κλέφτης αυτοκινήτων που παίρνει την κατηφόρα καθώς μοναδικό του όνειρο είναι να ξαναβρεί την αγαπημένη του που έχει γίνει κοκαϊνομανής και πορνοστάρ· ο Μπόμπυ Γκαρσία, παλιός μποξέρ, εντελώς σαλεμένος, που ονειρεύεται φόνους και βιασμούς· και ο αδελφός του Τζόε, ο "αιώνια δεύτερος", δεμένος με τον Μπόμπυ από τα παιδικά τους χρόνια, που τα πέρασαν πλάι σε έναν βίαιο πατέρα. Και, κυρίως, ξαναβρίσκουμε τον παλιό εχθρό του Λόυντ, τον ανώτερό του στην ιεραρχία Φρέντ Γκαφφάνεϋ, αναγεννημένο χριστιανό και ακροδεξιό. Πάνω απ` όλα και απ` όλους όμως πλανάται το φάσμα της Λύτρωσης, που την επιζητούν χωρίς σταματημό οι ήρωες, πότε ο ένας και πότε ο άλλος...

Από την τριλογία του Λόυντ Χόπκινς


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-10-25 15:41:50