Ο λαίμαργος τουνελόδρακος
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-04-0461-6
Κέδρος, Αθήνα, 1/1991
3η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 8.61 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
19 x 20 εκ.
Περιγραφή

Στο μακρινό Τρενιντάντ ένας ύπουλος και παμπόνηρος Τουνελόδρακος* που το πελώριο στόμα του μοιάζει με τούνελ, ξεγελάει, παρασύρει και καταπίνει το ένα μετά το άλλο τα τρενάκια της περιοχής, σκορπώντας τον πανικό στους γονείς τους. Όταν ο Τσουφ Τσουφ, το μικρό τρενάκι, γίνεται πέντε χρονών και βγάζει το πέμπτο του βαγόνι,** ένα πανέμορφο βαγόνι στο χρώμα του βύσσινου με ρίγες στο χρώμα της μέντας, αποφασίζει να μπει στο σκοτεινό στόμα του Τουνελόδρακου για να βρει την καλή του φίλη Βαγκόν Λι και τους χαμένους του φίλους, τον Τσαφ Τσαφ, τον Τσιφ Τσιφ, τον Τσιφ Πουφ, τον Πιφ Πιφ, τον Παφ Τσαφ, τον Πουφ Τσουφ, τον Τσαφ Παφ και τον Πουφ Τσιφ. Ακολουθεί ένα θεότρελο πάρτι γενεθλίων στην κοιλιά του Τουνελόδρακου που τον κάνει να μετανιώσει πικρά, αλμυρά και στυφά για την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του.

* Τουνελόδρακος: Από το τούνελ και δράκος. Είδος δράκου της συνομοταξίας των τρενοβόρων. Άμα δείτε κανένα στην στην εξοχή, ειδοποιήστε αμέσως το σταθμάρχη. Άμα είσαστε μέσα σε τρένο και δείτε Τουνελόδρακο, τραβήξτε αμέσως το σήμα κινδύνου (προτού αρχίσετε να στριγκλίζετε).
** Τα τρένα στο Τρενιντάντ κάθε χρόνο βγάζουνε ένα καινούριο βαγόνι, όπως τα παιδιά βγάζουνε δοντάκια. Τα αιωνόβια τρένα έχουν εκατό βαγόνια.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι εξερευνητής και ταχυδακτυλουργός. Έχει ανακαλύψει τη Φουρφουρμβέργη, το Αβγατηγανιστάν, το Πιπερού, τη Χώρα του Χασμουρητού, τη Χώρα των Λασπάνθρωπων, τη Μουσμουλάνδη και το όγδοο χρώμα του ουράνιου τόξου. Ζει στο νησί των Πυροτεχνημάτων με τον Πουκιπόν, τον άσπρο του ελέφαντα, και τον παπαγάλο του τη Σύνθια. Το Νησί των Πυροτεχνημάτων έχει ηφαίστεια πυροτεχνημάτων, ένα δάσος με πασχαλιές, τρεις καταρράχτες χαρτοπόλεμου, ένα ποτάμι με πεταλουδόψαρα, μια σπηλιά με μυστικά και ένα λιβάδι με τετράφυλλα τριφύλλια. Ο πιο καλός φίλος του Ευγένιου Τριβιζά είναι ο Κάπταιν Βαρθολομαίος Μπόρφιν, ο φαλαινοσώστης. Κάθε τόσο πηγαίνουνε μαζί μακρινά ταξίδια μ` ένα φαλαινοσωστικό καράβι και σώζουνε φάλαινες από φαλαινοθήρες, ταύρους από ταυρομάχους, πριγκίπισσες από δράκους και δράκους από πρίγκιπες. Όποτε δεν εξερευνεί άγνωστες χώρες και χαμένα νησιά ο Ευγένιος Τριβιζάς πίνει στον κήπο του βυσσινάδα με παγάκια από δροσοσταλίδες, παίζει μπάσκετ με τον άσπρο του ελέφαντα και γράφει παραμύθια που του ψιθυρίζει στ` αυτί του η Σύνθια, ο παπαγάλος. Όποιο παιδί έχει καμιά απορία σχετικά με άγνωστα νησιά, χαμένους θησαυρούς ή άσπρους ελέφαντες, μπορεί να του γράψει, και ο Πελέ, ο ταχυδρομικός πελεκάνος, θα πάει το γράμμα στο Νησί των Πυροτεχνημάτων.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00