Ο ελληνικός παραδοσιακός χορός για παιδιά προσχολικής ηλικίας
40 μαθήματα με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-7378-88-0
Αθλότυπο, Αθήνα, 1/2010
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 20.01 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 183 σελ.
Περιγραφή

Ο ελληνικός παραδοσιακός χορός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα "κεφάλαια" της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και μπορεί, αν αξιοποιηθεί σωστά, να λειτουργήσει ως ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό εργαλείο. Παρόλα αυτά, ο εκπαιδευτικός που θα αποφασίσει να διδάξει παιδιά προσχολικής ηλικίας έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, οι οποίες πηγάζουν από τις ιδιαιτερότητες και τη σημαντικότητα της προσχολικής ηλικίας στην εξέλιξη των παιδιών.

Στο βιβλίο αυτό αναλύεται το "πώς" και το "γιατί" της αποτελεσματικής διδασκαλίας του ελληνικού παραδοσιακού χορού στα μικρά παιδιά.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται συνοπτικά η θεωρητική βάση του προγράμματος:
- Συμβολή της κίνησης στην ανάπτυξη των παιδιών
- Οφέλη από τη συμμετοχή σε μαθήματα χορού
- Βασικοί άξονες για το σχεδιασμό ενός προγράμματος παραδοσιακού χορού.

Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει:
- Πρακτικές συμβουλές για την οργάνωση των μαθημάτων (διάρκεια, συχνότητα, απαραίτητος εξοπλισμός, δραστηριότητες, κ.λπ.)
- Αναλυτική περιγραφή 40 μαθημάτων για μικρά παιδιά.

Το βιβλίο απευθύνεται σε δασκάλους ελληνικού παραδοσιακού χορού, φοιτητές/τριες τμημάτων προσχολικής αγωγής και Τ.Ε.Φ.Α.Α., εκπαιδευτικούς Φ.Α. και νηπιαγωγούς με την ελπίδα ότι θα τους βοηθήσει να κάνουν το μάθημά τους ευχάριστο και αποτελεσματικό και κυρίως να χρησιμοποιήσουν τα θετικά στοιχεία του ελληνικού χορού προς όφελος των παιδιών.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00