Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Όπλα και μάχες της Μέσης Γης
Εικονογραφημένος οδηγός των μαχών, των στρατών και του οπλισμού της Μέσης Γης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-521-150-9
Αίολος, Αθήνα, 2003
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 32.46 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
22 x 28 εκ., 951 γρ., 218 σελ.
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό αναπαριστά την ιστορία και τα γεγονότα που περιβάλλουν τις επικές μάχες της καταπληκτικής κινηματογραφικής τριλογίας του Πίτερ Τζάκσον.
Χρησιμοποιώντας το αρχείο των σημειώσεων, των σχεδίων και των σκηνικών των συντελεστών της ταινίας, το βιβλίο `Όπλα και Μάχες της Μέσης-γης` κάνει μια πλήρη ιστορική επισκόπηση στον πόλεμο του Δαχτυλιδιού. Συγκεντρώνει όλες τις μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες για να περιγράψει την ιστορία πίσω από κάθε μάχη και να εξετάσει τη στρατηγική που χρησιμοποιούσαν οι αντίπαλες δυνάμεις. Καθεμιά από τις μεγάλες συγκρούσεις που παρουσιάζονται στις ταινίες -από την Τελευταία Συμμαχία Ξωτικών και Ανθρώπων μέχρι την τρομερή μάχη στα πεδία του Πέλενορ- έχει αποδοθεί με μοναδικά σχέδια και φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τον τρόπο που διεξήχθη.
Πλούσια εικονογραφημένο με 1.000 φωτογραφίες, πίνακες, χάρτες, γλυπτά και σχέδια, που τα περισσότερα εμφανίζονται εδώ για πρώτη φορά, το βιβλίο αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να γνωρίσουμε τα πλάσματα, τους πολεμιστές, τους στρατούς και τον περίγυρο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Από τους κομψούς και επιδέξιους στρατιώτες των Ξωτικών μέχρι τις φριχτές πολεμικές μηχανές του Σκοτεινού Άρχοντα, η ανάμιξη της κάθε φυλής στον πόλεμο εξηγείται διεξοδικά - πως πολέμησαν, γιατί πολέμησαν, τι είδους θωράκιση φορούσαν και ποια όπλα χρησιμοποιούσαν εναντίον του εχθρού.
Τώρα μπορείτε να πλησιάσετε όσο θέλετε ένα αγριεμένο Ορκ χωρίς να υποστείτε τις συνέπειες.
Εμπλουτισμένο με αμέτρητα συναρπαστικά στοιχεία και μοναδικές εικόνες με αποκλειστικό πρόλογο του Κρίστοφερ Λι και εισαγωγή του βραβευμένου με όσκαρ Ρίτσαρντ Τέιλορ, το βιβλίο `Όπλα και Μάχες της Μέσης-γης` φιλοδοξεί να είναι ο πιο εντυπωσιακός οδηγός της κινηματογραφικής τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:27:16