Νομολογία Ελεγκτικού Συνεδρίου επί θεμάτων δαπανών Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού έτους 2006
Εξαντλημένο
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 251 γρ., 148 σελ.
Περιγραφή

Η σχετικώς πρόσφατη υπαγωγή της πλειοψηφίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού στον προληπτικό έλεγχο νομιμότητας δαπανών, είχε ως συνέπεια την έκδοση μεγάλου αριθμού αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικών με θέματα οικονομικής διοίκησης και διαχείρισης των ΟΤΑ.

Τούτο αποτελεί ασφαλώς μια περαιτέρω εγγύηση για την από δημοσιονομική άποψη χρηστή διαχείριση των οικονομικών πόρων της αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, δημιουργείται μία σχέση στενής συνεργασίας μεταξύ του Ανώτατου αυτού Δικαστηρίου και των ΟΤΑ, υπό την έννοια της έγκαιρης πριν από την ανάληψη οποιασδήποτε δημοσιονομικής δέσμευσης, και συνεπώς, προστατευτικής υπόδειξης των νομίμων ορίων αυτών.

Εν όψει, αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής νομοθετικής καινοτομίας, η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε., ανταποκρίθηκε στις υψηλές προσδοκίες για εξασφάλιση έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης και ενημέρωσης και επιμελήθηκε την παρούσα έκδοση, η οποία περιλαμβάνει τις σημαντικότερες αποφάσεις της 16ης Υπηρεσίας Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. [...]

Ιωάννης Γκογκοζώτος, διευθύνων σύμβουλος της Ε.Ε.Τ.Α.Α.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-03-12 11:49:57