Νησιώτες: Νότιο Αιγαίο
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-8305-51-9
Έθνος, Αθήνα, 12/2009
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Σκληρόδετο
28 x 18 εκ, 355 γρ, 144 σελ.
Περιγραφή

Πολύχρωμη πολύνησος

Εύκολα μιλάς για το Αιγαίο, δύσκολα νιώθεις την αλήθεια του.

Εύκολα το αγαπάς κάθε καλοκαίρι, δύσκολα αντέχεις τον χειμωνιάτικο αποκλεισμό. Εύκολα βγάζεις τον ποιητή από μέσα σου, δύσκολα σκέφτεσαι τον εαυτό σου νησιώτη μεροκαματιάρη.

Δεν γνωρίζω εάν το ομορφότερο κομμάτι της Ελλάδας βρέχεται από το πέλαγος του Αιγέα, ξέρω όμως ότι χωρίς την ελληνική πολύνησο θα ήμασταν πιο φτωχοί και λιγότερο... χρωματιστοί! Και το χρώμα δεν βάφει μονάχα τα παραθυρόφυλλα, αλλά μπαίνει στην εκφορά του λόγου, στο τραγούδι, στην καθημερινότητα, στην ψυχή των ανθρώπων.

Αυτούς τους απίθανους χρωματισμούς προσπαθήσαμε να αιχμαλωτίσουμε στο 6ο βιβλίο της σειράς "Ρίζες Ελλήνων - Ανθρωπογεωγραφία της Ελλάδας". Το αφιερώνουμε σε εκείνους που κατοικούν στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και γνωρίζουμε από την αρχή πως θα άξιζε ένα βιβλίο για κάθε ένα νησί. Ταξιδέψτε λοιπόν μαζί μας στη θάλασσα της πληροφορίας για το νότιο κομμάτι του Αιγαίου (η έκδοση για το βόρειο ακολουθεί την ερχόμενη εβδομάδα) και αφήστε χώρο για τις αξέχαστες εικόνες που θα συναντήσετε. Αυτές θα πρέπει να τις αιχμαλωτίσετε με τα ίδια σας τα μάτια.

Γιάννης Ντρενογιάννης, Δεκέμβριος 2009