Νέες ιταλικές κατοικίες
Nuovi ambienti Italiani (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Ellis, Andrew || Milano, Eurologos
Επιμέλεια κειμένου: San Pietro, Silvio
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-88588-3-1
1η έκδ.
Γλώσσα: Αγγλικά || Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ιταλική
€ 44.79 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
21 x 30 εκ., 1,365 γρ., 191 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ιταλικές κατοικίες
Περιγραφή

Αποτελεί μια διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο το σχέδιο μιας κατοικίας αντιμετωπίζεται ως κάτι αδιάρρηκτα συνδεδεμένο με τον περιβάλλοντα χώρο, αλλά αποτελεί και μια παρουσίαση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής στην Ιταλία.

Απεικονίζοντας την υπέρβαση ορισμένων απεικοδομιτικών και μινιμαλιστικών απλοποιήσεων που για ένα διάστημα θεωρούνταν εκφάνσεις της πλέον εξελιγμένης σύγχρονης πραγματικότητας, τα έργα που παρουσιάζονται σε αυτό το λεύκωμα προτείνουν λιγότερο εγωκεντρικές προσεγγίσεις στο θέμα της κατοικίας και της σχέσης μεταξύ αρχιτεκτονικής και περιβάλλοντος, μακριά από επιδεικτικούς μανιερισμούς εύκολης αισθητικής, αλλά και από αδιάκριτες ιστορικές αναβιώσεις και νοσταλγικές τοποθετήσεις.

Από την ποικιλία των εκφάνσεων μπορούμε να συμπεραίνουμε ότι εκφράζεται μια αναζήτηση για ένα νέο πλαίσιο έκφρασης, παρότι η αναζήτηση αυτή δεν είναι ακόμα επίσημη.

Η παρούσα αρχιτεκτονική ανθολογία, αποτελεί ένα συλλογικό, αν και όχι εξαντλητικό, πορτρέτο μιας γενιάς σχεδιαστών η οποία φαίνεται να προσανατολίζεται σε χαμηλούς τόνους και πιστεύει ότι τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε επιμέρους έργου παρέχουν το μοναδικό βιώσιμο περιβάλλον στο οποίο μπορούν να ασκούν το επάγγελμά τους.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-09-01 13:12:14