Νάξος η αιώνια
Naxos the Eternal Island
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-8191-30-3
Γλώσσα: Αγγλικά || Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ελληνική, Νέα
€ 19.27 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 444 γρ., 191 σελ.
Περιγραφή

Το βιβλίο αποτελεί μία ολοκληρωμένη παρουσίαση του νησιού με δίγλωσσα παράλληλα κείμενα. Περιλαμβάνει πληροφορίες για την ιστορία του νησιού, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα ευρήματα, το περιβάλλον, την οικονομία, την αρχιτεκτονική, τις εκκλησίες και τις μονές καθώς και πλήθος φωτογραφιών. Είναι, ταυτόχρονα, συνοδευτικό εγχειρίδιο του ομότιτλου DVD-ROM, καθώς περιλαμβάνει υλικό της ηλεκτρονικής έκδοσης και οδηγίες χρήσης της. Στόχος της σειράς είναι να προσφέρει ένα δομημένο θησαυρό γνώσεων για το νησί που θα αναδείξει την πολιτισμική του ιδιαιτερότητα.
"Γλύκα μεγάλη είχε το νησί ετούτο, ησυχία πολλή, αγαθά τα πρόσωπα των ανθρώπων ... κι η θάλασσα ήμερη ". Έτσι περιέγραφε την Νάξο ο Νίκος Καζαντζάκης στο βιβλίο του «Αναφορά στον Γκρέκο». Επιβλητική και αγέρωχη ορθώνεται η Νάξος, στο κέντρο των Κυκλάδων. Οι εικόνες του μοναδικού τοπίου και της ιστορίας της αποτυπώνονται για πάντα στην μνήμη.
Ο αρχαϊκός ναός του Απόλλωνα, ο παραδοσιακός οικισμός της Χώρας με το Ενετικό κάστρο, οι απόρθητοι πύργοι, οι ατέλειωτες αμμουδερές παραλίες, οι εύφορες πεδιάδες και οι θαλεροί ελαιώνες συνθέτουν ένα πολυποίκιλο τοπίο, που προκαλεί δέος για τα δημιουργήματα της φύσης.



Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:27:12