Μικρές Κυκλάδες: Κουφονήσια: Δονούσα: Ηρακλειά: Σχοινούσα: Βόρειες Σποράδες: Σκιάθος: Σκόπελος: Αλόννησος
Εξαντλημένο
Έθνος, Αθήνα, 7/2008
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 3.48 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 23 εκ., 357 γρ., 225 σελ.
Περιγραφή

Επτά νησιά υπερπαραγωγή!

Στη βραχονησίδα του Παππού το καΐκι δεν γινόταν να σταθεί με τίποτα και ο καπετάνιος έδωσε την εντολή: Πήδα! Η αιώρηση μαζί με τα φωτογραφικά ήταν επιτυχής. Στάθηκα όρθιος στα κοφτερά βράχια και συνέχισα για το μοναστήρι. Το βουητό στην είσοδο του καθολικού με πτόησε. Μέλισσες, σφήκες... πολλές. Είπα θα βοηθήσει η Παναγιά, έσκυψα και μπήκα μέσα γρήγορα. Κανένα πρόβλημα.
Σβούρες κάτω από εκκλησάκι της Ανάληψης, στο βόρειο άκρο της Αλοννήσου, ευτυχώς με μπουνάτσα αυτήν τη φορά. Ξεχωρίζουν ψηλά κάτι ασπρισμένα βράχια. Αποκλείεται να είναι αυτό το μονοπάτι, λέω στον καπετάνιο αυτός σηκώνει τους ώμους του... είχε πολλά χρόνια να πάει εκεί. Πηδάω ξανά στη στεριά και αρχίζει το σκαρφάλωμα. Έχουν περάσει 15 λεπτά, οπότε σε βράχο "σκέπαστρο" με αρνητική κλίση απλώνω το χέρι μου για να αιωρηθώ στο κενό. Σταματώ. Έχω δύο παιδιά σκέφτομαι και επιπλέον ούτε καλός είμαι στην αναρρίχηση, ούτε η φυσική μου κατάσταση βοηθά. Τα παρατάω ύστερα από λίγο και επιστρέφω στο καΐκι με το παντελόνι μου να κρέμεται σκισμένο. Την Ανάληψη δεν θα τη δω από κοντά. Το παλιό στεριανό μονοπάτι έχει έτσι κι αλλιώς χαλάσει προ πολλού.
Αυτές είναι μονό δύο από τις δικές μου "περιπέτειες". Αφορούν τον ταξιδιωτικό οδηγό "υπερπαραγωγή" που κρατάτε στα χέρια σας. Υπάρχουν δεκάδες άλλες. Όλες της ομάδας "εξερεύνησης". Όλες με πείσμα για να βγει σωστά το θέμα, για να δούμε περισσότερα, να μάθουμε την αλήθεια του κάθε τόπου. Επτά νησιά, κάτι έξτρα βραχονησίδες και ένα θαλάσσιο πάρκο, όλα σε έναν πολυσέλιδο ταξιδιωτικό οδηγό, χωρίς περικοπές όσον αφορά την πληροφορία, χωρίς συμβιβασμούς όσον αφορά την προσπάθεια. Γιατί το κάναμε; Γιατί μπορούμε.

Γιάννης Ντρενογιάννης
Ιούλιος 2008


Ο οδηγός περιέχει τα κεφάλαια "Κουφονήσια", "Δονούσα", "Ηρακλειά", "Σχοινούσα", "Σκόπελος", "Σκιάθος" και "Αλόννησος", που το καθένα περιλαμβάνει τις ενότητες: "Μη χάσετε", "Ανακαλύψεις", "Χάρτης", "Παραλίες", "Με σκάφος", "Οικισμοί", "Περιήγηση", "Off road", "Με τα πόδια", "Πολιτισμός", "Διαμονή", "Φαγητό", "Διασκέδαση".


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00