Μια πατάτα made in Άρης
Imagined worlds (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-7122-83-4
Τραυλός, Αθήνα, 1997
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 14.20 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 187 σελ.
Περιγραφή

Ο αγγλοαμερικανύς φυσικός Freeman J. Dyson (1923 -) είναι ομότιμος καθηγητής στη Σχολή Φυσικών Επιστημών του Ινστιτούτου Προχωρημένων Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον.
Ο Φρίμαν Ντάισον δεν έπαψε ποτέ να μας βοηθά να δούμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο μας από τη σκοπιά του επιστήμονα. Είτε μελετά το μέλλον των πυρηνικών όπλων, είτε την επιστημονική φαντασία και τους κινδύνους της `λατρείας της επιστήμης`, ο Ντάισον ενδιαφέρεται βαθιά για τις ηθικές αρχές, για το πώς μπορούμε να μετριάσουμε τις καταστροφικές συνέπειες της τεχνολογίας και να ενισχύσουμε τις θετικές πλευρές της. Στο `Μια πατάτα made in Άρης` προσπαθεί να ρίξει το βλέμμα του σε ένα υποθετικό μέλλον, για να μας δείξει πού μπορεί να μας οδηγούν επιστήμη και τεχνολογία.
Μια ευρέως διαδεδομένη ρήση του δίνει το στίγμα του ενθουσιώδους και επίμονου ταμπεραμέντου του ως ερευνητή: `Ο θυμός είναι δημιουργικός, η θλίψη άχρηστη...`.
Φανταστείτε έναν κόσμο όπου ολόκληρες ιστορικές περίοδοι θα περνούν και πολιτισμοί θα ακμάζουν και θα παρακμάζουν στο χρόνο που διαρκεί μια τηλεφωνική κλήση. Αναλογιστείτε την ανθρωπότητα να πολλαπλασιάζεται 500 εκατομμύρια φορές και να αναπτύσσει καινούργια και διαφορετικά είδη. Βάλτε με το νου σας την τεχνολογία του αποικισμού του διαστήματος, την αναπαραγωγή με βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, μια πατάτα που θα είναι... φτιαγμένη στον Άρη.
Ένας φυσικός με σπάνιο συγγραφικό χάρισμα μας μεταφέρει σ` αυτό το κοντινό μέλλον.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Κεφάλαιο Πρώτο - ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Κεφάλαιο Δεύτερο - ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Κεφάλαιο Τρίτο - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Κεφάλαιο Τέταρτο - ΕΞΕΛΙΞΗ
Κεφάλαιο Πέμπτο - ΗΘΙΚΗ
Βιβλιογραφία
Ευρετήριο

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:27:07