Μητέρες
Μυθιστόρημα
MotherKind (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-05-1025-6
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 23.84 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 482 γρ., 409 σελ.
Περιγραφή

Η Τζαίην Ανν Φίλιπς επαινέθηκε πολύ στο παρελθόν για τα πεζογραφήματά της -κυρίως για τα μυθιστορήματα Shelter και Machine Dreams (ελληνική μετάφραση Λίζας Σαμλόγλου, με τον τίτλο Μηχανές ονείρων, έκδοση του βιβλιοπωλείου της Εστίας).
Στο ανά χείρας πρόσφατο μυθιστόρημά της, η Φίλιπς πραγματεύεται τα περίπλοκα θέματα της μητρότητας, της γέννησης, του έρωτα και του θανάτου με μεγάλη συγγραφική τέχνη. Περιγράφοντας μια καθημερινότητα μελαγχολική και σκληρή, έτη φωτός μακριά από το αμερικάνικο όνειρο. Φωτίζοντας τα βαθύτερα ένστικτα κι αισθήματα, τις συγκρούσεις και τις αντιφάσεις που συνεπάγεται η ζωή της Κέιτ -της ηρωίδας- καθώς αυτή βιώνει την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα ενόσω η μητέρα της πεθαίνει από καρκίνο. Μητέρα τής μητέρας της στη φάση όπου η άρρωστη αδυνατεί να φροντίσει τον εαυτό της, η Κέιτ γίνεται ταυτόχρονα μητέρα του δικού της παιδιού, μεταβαίνοντας σχεδόν αστραπιαία από την μποέμικη ανεμελιά στην πιο σύνθετη πραγματικότητα.
Μια απατηλά γαλήνια ιστορία με θέμα τον κόσμο μας, έναν κόσμο όπου τα πιο σημαντικά πράγματα συμβαίνουν χωρίς αιτία, χωρίς εξήγηση και χωρίς δυνατότητα επιστροφής. Ένα βιβλίο για όσα συμβαίνουν μέσα μας όταν όλα όσα γνωρίζαμε έχουν χαθεί, την ώρα που συνειδητοποιούμε βίαια την αδυναμία μας και, συνάμα, την παράλογα μεγάλη δύναμή μας.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:27:06