Μην πας ποτέ στην Καζαμπλάνκα
The Gun Seller (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-8397-40-8
Opera, Αθήνα, 12/2010
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 24.38 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
13 x 21 εκ., 625 γρ., 459 σελ.
Περιγραφή

Ο Τόμας Λανγκ είναι ένας παλιός στρατιωτικός που φυτοζωεί στο Λονδίνο καταναλώνοντας ουίσκι και τριγυρνώντας με την αγαπημένη του μοτοσικλέτα. Για να κερδίσει τα προς το ζην, "εργάζεται" ως σωματοφύλακας και μισθοφόρος σε διάφορες αποστολές που του αναθέτουν οι παλιοί του γνώριμοι από το στρατό, μέχρι τη μέρα που κάποιος του προτείνει εκατό χιλιάδες δολάρια προκειμένου να δολοφονήσει τον εκατομμυριούχο κύριο Γουλφ. Ο Λανγκ όχι μόνο αρνείται, αλλά και επιχειρεί να προειδοποιήσει το υποψήφιο θύμα του για τον κίνδυνο που διατρέχει. Απερισκεψία; Ένδειξη καλής ανατροφής; Κεραυνοβόλος έρωτας με την κόρη του εκατομμυριούχου Γουλφ; Ο παρ` ολίγον πληρωμένος δολοφόνος βρίσκεται μπλεγμένος σε έναν κυκεώνα συνωμοσιών, εκβιασμών και δολοφονιών μέσα σ` ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον όπου παρεπιδημούν ακραίοι και αδίστακτοι χαρακτήρες. Και μερικές πολύ πολύ ελκυστικές γυναίκες.

"Ένα θρίλερ που συνδυάζει την καταιγιστική δράση με το ανατρεπτικό βρετανικό χούμορ. Ο Χιου Λόρι ανανεώνει ένα κλασικό λογοτεχνικό είδος."
(The Times)

"Ο Χιου Λόρι δημιουργεί μία νέα σχολή μυθιστορήματος, αυτήν του «σαρκαστικού ρεαλισμού», με ένα θρίλερ που καθηλώνει τον αναγνώστη και τον κάνει να καταρρέει -κυριολεκτικά- από τα γέλια."
(Washington Post)

Κατά πολλά χρόνια προγενέστερο της τηλεοπτικής σειράς "House MD", το μυθιστόρημα του Χιου Λόρι αποδεικνύει σε ποιο βαθμό ο τηλεοπτικός χαρακτήρας του κυνικού ταλαντούχου γιατρού είναι δημιούργημα του ίδιου του ηθοποιού.
Το επόμενο βιβλίο του, σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του Χιου Λόρι, "πρόκειται να εκδοθεί πριν δύο χρόνια".


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-10-19 13:26:30