Μάτι γάτας
Cat's Eye (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Ν. Κ.
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-05-0659-4
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 22.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 508 σελ.
Περιγραφή

Βρίσκομαι στη μέση της ζωής μου. Τη φαντάζομαι σαν κάποιο μέρος όπως η μέση ενός ποταμιού, ενός γεφυριού, στα μισά του περάσματος. Υποτίθεται πως έχω αποχτήσει πράγματα: περιουσιακά στοιχεία, ευθύνες, επιτυχίες, πείρα και σοφία. Υποτίθεται πως λογαριάζομαι.
Αλλά από τότε που γύρισα δεν νιώθω να `χω κερδίσει βάρος. Νιώθω πιο ελαφριά, σαν να ρίχνω λέστα, να χάνω μόρια, κάλσιουμ από τα κόκαλά μου, αιμοσφαίρια. Σαν να ζαρώνω, να γεμίζω με κρύο αέρα, ή με χιόνι που πέφτει απαλά.
Παρ` όλη αυτή την ελαφράδα, δεν ανυψώνομαι, κατεβαίνω. Η` μάλλον κάτι με τραβάει προς τα κάτω, στα θεμέλια αυτού του σπιτιού, σαν να βουλιάζω μέσα σε υγρή άμμο.
Η Ελέην, γνωστή - αν και αμφιλεγόμενη - ζωγράφος, επιστρέφει στην πόλη όπου μεγάλωσε για μια αναδρομική έκθεση των έργων της. Η παραμονή της στο Τορόντο γίνεται αφορμή μιας οδυνηρής αναδρομής στο παρελθόν. Αληθινό και σπαραχτικό, απολαυστικό και γεμάτο αριστοτεχνικές περιγραφές των ανθρώπινων πραγμάτων, το `Μάτι γάτας` είναι το πιο βαθιά βιωματικό έργο της Μάργκαρετ Άτγουντ.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Εισαγωγή
Πνευμοθώρακας
Ασημόχαρτο
Αυτοκρατορικά βρακιά
Θανατηφόρος στρύχνος
Στιφτήρας
Μάτι γάτας
Η Παναγία της αιώνιας Αρωγής
Μισό πρόσωπο
Λέπρα
Σχέδιο εκ του φυσικού
Γυναίκες που πέφτουν στην αμαρτία
Ένα φτερό
Τρισεκατομμυριοστά του δευτερόλεπτου
Ενοποιημένη θεωρία του πεδίου
Γεφύρι

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:27:04