Μαρία Κάλλας 30 χρόνια μετά
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-89284-3-5
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 15.07 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 24 εκ, 758 γρ, 185 σελ.
Περιγραφή

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συμμετέχει στο `Έτος Μαρία Κάλλας` με δική του έκθεση. Πρόθεσή μας είναι να παρουσιαστεί η θέση της Κάλλας στο πάνθεον του λυρικού θεάτρου, να προβληθεί το έργο και η συνεισφορά της Ελληνίδας αοιδού και συγχρόνως να προσεγγίσουν οι επισκέπτες τη μαγεία του κόσμου της όπερας.
Η Μαρία Κάλλας αποτελεί φαινόμενο για το λυρικό θέατρο. Η μοναδική ποιότητα της φωνής της, η εντυπωσιακή σκηνική παρουσία της, η υποκριτική της δεινότητα, η απαράμιλλη ερμηνευτική τεχνική της σφράγισαν την ιστορία της όπερας. Με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας, αρχικά του δίσκου βινυλίου και αργότερα του CD και του DVD, η δημιουργική παρουσία της απλώθηκε σε όλον τον κόσμο. Οι ενάμισι εκατομμύριο καταχωρίσεις στο σχετικό λήμμα στο διαδίκτυο τεκμηριώνουν το εύρος του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για αυτήν.
Εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς τους συντελεστές της έκθεσης, τους συγγραφείς των επιμέρους κεφαλαίων του παρόντος οδηγού-καταλόγου, το προσωπικό του Ιδρύματος και το κανάλι της Βουλής. Ευχαριστώ θερμά όλους τους φορείς και τους ιδιώτες-συλλέκτες που συνεργάστηκαν για την έκθεση αυτή και παρείχαν υλικό από τις πολύτιμες συλλογές τους. Τέλος, ευχαριστώ τον καλλιτεχνικό επιμελητή της έκθεσης Γιάννη Μετζικώφ για την πολύτιμη συμβολή του. Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ - ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ - ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΟΔΡΑΜΑ» ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΩΣΤΙΟΣ
IGNORAMUS ET IGNORABIMUS - ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΩΣΤΙΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ: Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΕΝΟΣ ΜΥΘΟΥ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΟΥΚΑΚΟΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΛΛΑΣ: ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΠΕΡΑ - ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ - ΕΛΕΝΑ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΥ
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ
Η ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΩΣΤΙΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ: ΕΝΑ ΗΧΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΟΥΚΑΚΟΣ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ