Μακρινό αστέρι
Μυθιστόρημα
Estrella Distante (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-03-4400-4
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ισπανικά
€ 12.72 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 318 γρ., 203 σελ.
Περιγραφή

Το μυθιστόρημα τοποθετείται στη Χιλή και ξεκινάει λίγο πριν από το πραξικόπημα του Πινοσέτ για να ολοκληρωθεί αρκετά χρόνια μετά στην Ευρώπη, στο Μπλάνες, εκεί οπου ο ίδιος ο συγγραφέας πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Πρωταγωνιστής είναι ένα αινιγματικό και σκοτεινό πρόσωπο, ο ποιητής Αλβέρτο Ρουίς - Τάγλε, ο οποίος συχνάζει σε ένα λογοτεχνικό εργαστήρι, όπως ο αφηγητής. Ο απόμακρος ποιητής ασκεί μια παράξενη γοητεία, ιδίως στις γυναίκες της παρέας, κάποιες από τις οποίες, λίγο αργότερα, κατά την περίοδο της δικτατορίας του Πινοσέτ, θα βασανίσει και θα δολοφονήσει. Γιατί ο Ρουίς - Τάγλε δεν είναι άλλος από τον γερμανικής καταγωγής υποσμηναγό της χιλιάνικης αεροπορίας Κάλος Βίντερ, τον εκκεντρικό πιλότο - ποιητή που γράφει, με τον καπνό του αεροπλάνου του, στον χιλιάνικο ουρανό ανατριχιαστικούς στίχους, παρμένους από τη Βίβλο.
Ένα αριστουργηματικό μυθιστόρημα με θέμα τη βία, την πολιτική τρομοκρατία, τις διακοπές αλληλένδετων μικρόκοσμων αλλά κυρίως τη σχέση της λογοτεχνίας με το κακό.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

'Ο καλλιγράφος των ονείρων'
ΜΑΚΡΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ
Σημειώσεις
Εργοβιογραφία

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-01-31 09:58:12