Λαμπερά Αγκάθια
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-7971-64-7
Locus 7, Αθήνα, 2011
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Απροσδιόριστο δέσιμο
15 x 21 εκ., 220 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Τα Λαμπερά Αγκάθια θεωρούνται από το συγγραφέα τους ένα από τα σημαντικότερα δημιουργήματά του. Ένα από τα σημαντικότερα οικολογικά κείμενα της εποχής μας δοσμένο με λυρισμό και αγάπη για τη ζωή. Διδάσκεται σήμερα στα σχολεία κι έχει ανέβει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις ιδιωτικών και δημόσιων εκπαιδευτικών οργανισμών.
Περιγραφή


Αυτή είναι η κεφάτη ιστορία της πιο τρελής και παράδοξης παρέας που υπήρξε ποτέ, μιας παρέας που θέλησε να κυνηγήσει την ομορφιά και το όνειρο σ` έναν κόσμο ασχήμιας, όπου τα όνειρα θεωρούνται εξωπραγματικά.
Είναι η ιστορία του Πορκιουπίνου, ενός μικρού σκαντζόχοιρου που -άγνωστο γιατί- γεννήθηκε με τη μορφή αυτή αντί για την ανθρώπινη. Και είναι ακόμη η ιστορία ενός ανθρώπου που -επίσης άγνωστο γιατί- γεννήθηκε με μαλλιά αντί γι` αγκάθια. Και, φυσικά, είναι η ιστορία των αμέτρητων ποικιλόμορφων φίλων τους, που βάλθηκαν να αποδείξουν ότι όταν κυνηγάς την ομορφιά και τ` όνειρο δεν έχει καμία σημασία κατά πόσον έχεις μαλλιά, πούπουλα ή αγκάθια.
Αρκεί να έχεις κέφι, διάθεση για περιπέτεια και πίστη στην ιδέα ότι τα όνειρα μπορεί να γίνουν πραγματικότητα. Κοντολογίς, είναι μια ιστορία πέρα για πέρα αληθινή.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-02-21 15:25:08