Λαβύρινθος
Labyrinthe
Μετάφραση: Καμάρη, Μόνικα
Καλλιτέχνης: Schneider, Michèle || Vrijs, Anke
Επιμέλεια κειμένου: Καραμανέα, Νότα
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-8074-23-1
Γλώσσα: Γαλλικά || Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Σπιράλ
21 x 15 εκ., 195 γρ., 60 σελ.
Περιγραφή

Με χαρά υποδεχόμαστε στο Ρέθυμνο την έκθεση "Λαβύρινθος" αποτέλεσμα απτό μίας διαδικασίας μετακινήσεων και επικοινωνίας τεσσάρων καλλιτεχνών.
Η ιδέα της Michele Schneider και της Anke Vrijs να δουλέψουν στην πραγμάτωση ενός λαβύρινθου εικώνων, εννοιών, λέξεων που προκύπτουν από τη σκέψη όπως εκφράζεται στο έργο τέχνης μας βρήκε εξ` αρχής σύμφωνους.
Η κινητικότητα των ανθρώπων της τέχνης αλλά και το έργο σε διαδικασία ανοιχτή να προσλάβει τα νέα ερεθίσματα, όλα όσα προτείνει πειραματικά ο "Λαβύρινθος" συμπίπτουν με τις περιέργιες που καταθέτει από τον ίδιο το ρόλο του ένα Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης.
Με δεδομένες τις συνεργασίες που τα τελευταία 10 χρόνια το Κέντρο Ρεθύμνης έχει με αντίστοιχους θεσμικούς ευρωπαϊκούς χώρους χαιρόμαστε την επαφή μας με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Καλλιτεχνικών Δράσεων του Στρασβούργου.
Η Michele Schneider και της Anke Vrijs ταξίδεψαν στην διάρκεια των τριών τελευταίων χρόνων τρεις φορές στο Ρέθυμνο, έζησαν και εργάστηκαν στο περιβάλλον του Καλλιτεχνικού σταθμού της Α.Σ.Κ.Τ. στον Ευληγιά, γνώρισαν Έλληνες καλλιτέχνες, συνεργάτες του Κέντρου, δημιούργησαν φιλίες.[...]


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:21:01