Κουρέλι
Debris (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-80520-1-7
poema, Αθήνα, 3/2013
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 6.97 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 100 γρ, 63 σελ.
Περιγραφή

Έκδοση με αφορμή την πρεμιέρα σε πανελλήνια πρώτη του έργου του Ντέννις Κέλλυ, στις 15 Μαρτίου 2013, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, στη Νέα Θεατρική Σκηνή "Faust". Πρόκειται για το πρώτο έργο του συγγραφέα ("Debris", 2003), που αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές της σύγχρονης βρετανικής δραματουργίας.

Στην Ελλάδα γνωρίσαμε τον Ντέννις Κέλλυ από τις παραστάσεις των έργων του "Ορφανά" (μτφ. Κ. Σωτηριάδου, σκην. Β. Θεοδωρόπουλου), "DNA" (μτφ. Ε. Λυγίζου, σκην. Σ. Βγενοπούλου) και "Οσάμα ο ήρωας" (μτφ. Χρ. Μπάμπου - Παγκουρέλη, σκην. Π. Μιχαηλίδη). Ωστόσο η πρώτη σύσταση του συγγραφέα στο ελληνικό κοινό έγινε με το "Κουρέλι" όταν παρουσιάστηκε σε μορφή θεατρικού αναλογίου στο "Φόρουμ σύγχρονης δραματουργίας 2009" του ΕΚΔΙΘ, στην παρούσα μετάφραση και με τους ίδιους συντελεστές.

Από τις εκδόσεις (.poema..) κυκλοφορεί το βιβλίο με το κείμενο του έργου, σε μετάφραση της Χριστίνας Μπάμπου-Παγκουρέλη, εγκαινιάζοντας μια νέα σειρά για το θέατρο με στόχο την ανάδειξη σύγχρονων δραματουργών, ελλήνων και ξένων (σύμβουλος έκδοσης: Δήμητρα Κονδυλάκη).

Περιλαμβάνονται εκτός του θεατρικού έργου, ένα εκτενές εισαγωγικό κείμενο, το σκηνοθετικό σημείωμα καθώς και εργοβιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα. Η έκδοση συνοδεύει την παράσταση και διατίθεται στον χώρο της Θεατρικής Σκηνής "Faust".