Κόβω και διπλώνω
Προσχολική αγωγή: Δραστηριότητες για την άσκηση βασικών δεξιοτήτων
Hands-On Folding, Hands-On Cutting (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Γονιδάκη, Μαρία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-501-826-9
Μεταίχμιο, Αθήνα, 7/2012
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 5.47 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
20 x 28 εκ., 205 γρ., 64 σελ.
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό, ειδικά σχεδιασμένο από έμπειρους παιδαγωγούς της προσχολικής ηλικίας ώστε να βοηθήσει τα παιδιά να καλλιεργήσουν τον συντονισμό ματιού-χεριού, τη λεπτή κινητικότητα, την αντίληψη και οργάνωση του χώρου, καθώς και άλλες οπτικοκινητικές δεξιότητες, είναι το κατάλληλο εκπαιδευτικό εργαλείο για την ομαλή μετάβασή τους στο σχολικό περιβάλλον.

Περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες εξελικτικά δομημένες και επιλεγμένες ώστε να δυναμώνουν τους μυς των χεριών. Με απλά βήματα καθοδηγεί το παιδί να μάθει να διπλώνει και να κόβει με το ψαλίδι κατά μήκος μιας καθορισμένης γραμμής.

Σε κάθε μάθημα-δραστηριότητα δίνονται οδηγίες στους γονείς για να κατευθύνουν το παιδί και να το παροτρύνουν να ολοκληρώνει την προσπάθειά του. Με την κατάκτηση των δεξιοτήτων της λεπτής κινητικότητας και του συντονισμού ματιού-χεριού, τα νήπια ελέγχουν τις κινήσεις του χεριού και προετοιμάζονται για τη γραφή: κι όλα αυτά ενώ το παιδί διασκεδάζει παίζοντας με την παρέα του αγαπημένου του ήρωα, του Μίκυ Μάους.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν και κάποιες πρόσθετες δραστηριότητες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γονείς στο σπίτι τις ώρες της δημιουργικής απασχόλησης του παιδιού τους.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:26:57