Κι αν όλα όσα λένε οι οικολόγοι δεν είναι αλήθεια;
Les prêcheurs de l' apocalypse : Pour en finir avec les délires écologiques et sanitaires (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-435-261-6
Πόλις, Αθήνα, 1/2010
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
€ 18.26 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 392 γρ., 302 σελ.
Περιγραφή

Ο άνθρακας είναι πιο θανατηφόρος από τον αμίαντο.
Και τα δύο είναι εκατό φορές πιο θανάσιμα από τις πυρηνικές ακτινοβολίες.
Η καταστροφή του Σεβέζο δεν σκότωσε παρά τον διευθυντή του εργοστασίου: τον δολοφόνησαν οι Ερυθρές Ταξιαρχίες.
Παρά την υπερθέρμανση του πλανήτη, η Γη δεν έχει φτάσει ούτε καν τη θερμοκρασία του έτους... 1000.

Ας μη δυσαρεστηθούν οι κήρυκες της αποκάλυψης, αλλά έχω κουραστεί από την ατέλειωτη φλυαρία τους για την υγεία και το περιβάλλον. Είναι καιρός να μπουν μερικά πράγματα στη θέση τους.

Ο πόλεμος, η πείνα, οι επιδημίες παραμένουν οι κύριες αιτίες των πρόωρων θανάτων, των χαμένων χρόνων ζωής, του φαινομένου των εγκαταλελειμμένων παιδιών στον πλανήτη. Η φύση σκοτώνει περισσότερο από την τεχνολογία, η οποία είναι και η μόνη που επιτρέπει την επιβίωση τόσων ανθρώπων πάνω στη Γη.

Ό,τι μέχρι σήμερα ονομάζουμε "πρόοδο" είναι, πρώτα απ` όλα, μια μάχη κατά της "φύσης". Όπως έχουμε δει, φύση είναι το κρύο, η βροχή, η ξηρασία, τα παράσιτα. Η κοινή μοίρα όλων των ανθρώπων, μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, ήταν η σιτοδεία, αν όχι η πείνα. Συνεχίζει, μάλιστα, να θερίζει τις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Τα φυσικά προϊόντα δεν είναι εξ ορισμού καλά: το κώνειο, το όπιο και η κοκαΐνη είναι πολύ "φυσικά", 100% φυτικής προέλευσης! Ωστόσο πρόκειται για ουσίες μάλλον επικίνδυνες. Αντίθετα, η προσθήκη πολύ συγκεκριμένης δόσης μιας πολύ επικίνδυνης και τοξικής ουσίας -της χλωρίνης- επέτρεψε τη βελτίωση της ποιότητας του νερού, που αποτελεί τον πρώτο παράγοντα αύξησης του προσδόκιμου ζωής κατά τον 19ο αιώνα!

Οι καλές προθέσεις διόλου δεν θα συντελέσουν στη μείωση των τεράστιων αντιθέσεων μεταξύ της υγείας του σήμερα, της οικονομίας του αύριο και της επιβίωσης του μεθαύριο. Ο ορθός λόγος και η ανάλυση των συμφερόντων του καθενός είναι η μοναδική ελπίδα των απόκληρων του σήμερα και των υπερθερμασμένων του αύριο.

Jean de Kervasdoue


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:26:56