Κατευθυντήριες οδηγίες ορθής πρακτικής για αρχεία, βιβλιοθήκες και μουσεία
Πολιτιστικές εφαρμογές: τα τοπικά ιδρύματα μεσολαβούν για την πρόσβαση σε ηλεκτρονικές πηγές
CALIMERA Project : Good Practice Guidelines (τίτλος πρωτοτύπου)
Συλλογικό έργο
Μετάφραση: Σεμερτζάκη, Εύα
Επιμέλεια κειμένου: Σεμερτζάκη, Εύα
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-85917-2-1
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 29 εκ., 426 σελ.
Περιγραφή

Το έργο CALIMERA (Cultural Applications: Local Institutions Mediating Electronic Resource Access) στο οποίο συμμετείχε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, δίνει έμφαση στα τοπικά ιδρύματα και στη συμβολή τους στον πολιτισμό όπως εξάλλου επεξηγεί η ανάλυση της ονομασίας του. Η έκδοση του βιβλίου αυτού έγινε στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου "Ολοκλήρωση των έργων των κινητών βιβλιοθηκών", το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Εκφραστές του πολιτισμού σε κάθε χώρα, μεταξύ άλλων, είναι τα αρχεία, οι βιβλιοθήκες και τα μουσεία. Είναι μεν χωριστές οντότητες, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν μέρη που απαρτίζουν το ίδιο σύνολο. Είναι φορείς που δημιουργούν πολιτισμό και ταυτόχρονα υπεύθυνοι για να τον συντηρούν και να τον μεταλαμπαδεύουν στις επερχόμενες γενεές.
Οι "Κατευθυντήριες οδηγίες ορθής πρακτικής για αρχεία βιβλιοθήκες και αρχεία" δεν αποτελούν απλό ενημερωτικό ανάγνωσμα. Είναι καθημερινό εργαλείο στο οποίο θα ανατρέξουν οι διευθυντές και οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη για τη χάραξη πολιτικής σε αρχεία, βιβλιοθήκες και μουσεία. Επίσης, το εξειδικευμένο προσωπικό στα ιδρύματα αυτά αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα αντλήσουν συμβουλές, κάθε φορά που θα χρειάζονται να υλοποιήσουν νέα προγράμματα. Μπορούν να πάρουν ιδέες και παραδείγματα από τα επιτεύγματα / δείγματα ορθής πρακτικής άλλων χωρών ή ιδρυμάτων πολιτισμού, για να τα εφαρμόσουν για τη βελτίωση των υπηρεσιών που ήδη προσφέρουν στο κοινό τους.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-03-12 11:49:56