Καρδιοαναπνευστική ανάνηψη στα παιδιά
Νεώτερα δεδομένα 2006
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-89459-0-6
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 16.92 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
24 x 17 εκ, 193 γρ, 52 σελ.
Περιγραφή

Αγαπητοί φίλοι,

Η γνώση εξελίσσεται και συνέχεια αλλάζει. Αλλοίμονο από εκείνον που μένει στα παλιά χωρίς να ανανεώνει αυτά που έμαθε παλαιότερα. Ειδικό στο χώρο της Ιατρικής η ανάγκη αυτή γίνεται ακόμα πιο επιτακτική.

Το Δεκέμβριο του 2005 άλλαξαν οι οδηγίες για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση στα παιδιά. Στην έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας αναγράφονται όλα εκείνα τα νέα στοιχεία που πρέπει όλοι μας πλέον να γνωρίζουμε. Η αναγνώριση της επαπειλούμενης αναπνευστικής και κυκλοφορικής ανεπάρκειας, ώστε να μην οδηγηθεί το παιδί σε ανακοπή, καθώς και η γνώση για την αντιμετώπιση αυτής, πρέπει να γίνει κτήμα του καθενός.

Είναι, ευτυχώς, συγκυρία που η έκδοση αυτή, την οποία επιμελήθηκε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια κυρία Κλεονίκη Παπάζογλου, έρχεται να καλύψει τη νέα αυτή γνώση και συμπίπτει με τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου μας.

Στην εικοσαετή αυτή πορεία, μέγας αρωγός στο τμήμα στάθηκε το Σωματείο "Πνοή - Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού", το οποίο εξόπλισε με πολλά όργανα την Μονάδα, βοήθησε τα νοσηλευόμενα παιδιά και τους γονείς τους και επιχορήγησε την εκτύπωση του εγχειριδίου αυτού. Στο Σωματείο οφείλουμε άπειρες ευχαριστίες.

(από την εισαγωγή του Ιωάννη Παπαδάτου, Διευθυντή Μονάδας Εντατικής Θεραπείας)