Θεσσαλία: Λίμνη Πλαστήρα - Αργιθέα
Αξιοθέατα· διαδρομές· μονοπάτια· περιήγηση· 4x4· από τον Γιάννη Ντρενογιάννη
Εξαντλημένο
Έθνος, Αθήνα, 1/2009
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 3.48 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 23 εκ., 255 γρ., 161 σελ.
Περιγραφή

Στάση ζωής...

Στάση λίμνη Πλαστήρα. Ενατένιση και βαθιά εισπνοή. Τα έλατα μοιάζουν αν βουτάνε στο νερό και ο αέρας είναι πιο κρυστάλλινος και καθάριος από ποτέ. Κάποιος οραματίστηκε αυτήν τη λίμνη και εσύ τώρα απολαμβάνεις τους καρπούς ετών προσπάθειας. Αισθάνεσαι ήρεμος και ασφαλής ενσωματωμένος σε ένα τοπίο στη δημιουργία του οποίου συνέβαλαν τόσο η φύση όσο και οι άνθρωποι.
Μπαίνεις ξανά στο αυτοκίνητο και συνεχίζεις. Επόμενη στάση στην περιοχή της Αργιθέας. Το συναίσθημα εδώ δεν είναι το ίδιο. Μπορεί να σε διαπερνά ο φόβος του άγνωστου από τη μια, ενώ από την άλλη η επαφή με το "θείο" είναι πιο έντονη από ποτέ. Κοιτάς γύρω σου... Αυτή η περιοχή της Ελλάδας μοιάζει ανεξερεύνητη, παρθένα και άγρια. Αν αρχίσεις να ψάχνεις θα βρεις απίθανους θησαυρούς, θα συναντήσεις "αόρατους"-υπέροχους ανθρώπους, θα σε διαπεράσει το κρύο αγέρι των Αγράφων όσο καλά κι αν είσαι ντυμένος, θα νιώσεις σαν μικρός εξερευνητής -λίγο απροστάτευτος είναι η αλήθεια- και στο τέλος ίσως καταφέρεις να προσεγγίσεις κάποιες ξεχασμένες ή παραμελημένες αξίες της ζωής. Της δικιάς σου ζωής και της δικιάς σου ύπαρξης.
Δεν χρειάζεται να διαλέξεις ποια από τις δύο στάσεις που έκανες είναι αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο. Εκείνο που μετράει είναι η δικιά σου στάση ζωής όταν θα επιστρέψεις στο σπίτι σου. Και θα πρέπει να ξέρεις ότι αυτό είναι ένα ακόμα μαγικό δώρο που μπορεί να σου προσφέρει το ταξίδι στην Ελλάδα. Απόλαυσέ το

Γιάννης Ντρενογιάννης
Ιανουάριος 2009


Ο οδηγός περιέχει τα κεφάλαια: "Λίμνη Πλαστήρα" και "Αργιθέα", που το καθένα περιλαμβάνει τις ενότητες: "Μη χάσετε", "Χάρτης", "Ανακαλύψεις", "Οικισμοί", "Τα γεφύρια", "Περιήγηση", "Off road", "Με τα πόδια", "Πολιτισμός", "Διαμονή", "Φαγητό", "Διασκέδαση" (το κεφάλαιο για τη "Λίμνη Πλαστήρα" περιλαμβάνει και τις ενότητες "Από αέρος", "Η λίμνη" και "Η Καρδίτσα").


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00