Θεατρική αγωγή Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-06-1812-9
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 2.23 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
20 x 28 εκ., 254 γρ., 103 σελ.
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό προορίζεται για σας, τους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ Τάξης του Δημοτικού. Στηρίζεται στην ιδέα και στις απαιτήσεις ενός παιχνιδιού. Είμαστε εδώ για να παίξουμε ένα μαγικό παιχνίδι.

Όπως σ` ένα ομαδικό παιχνίδι σεβόμαστε την ομάδα και τηρούμε τους κανόνες του παιχνιδιού, έτσι κι εδώ συμπεριφερόμαστε ανάλογα.
Τι παιχνίδι είναι αυτό;

Το παιχνίδι μας είναι διασκεδαστικό και ζητάει το σώμα και τη φαντασία μας. Παίζουμε με το σώμα μας και το χρησιμοποιούμε για να μας οδηγήσει στον κόσμο της δημιουργίας.

Στην καθημερινή ζωή τρέχουμε για να προλάβουμε το λεωφορείο ή σκύβουμε για να πιάσουμε το μολύβι που έπεσε. Το σώμα μας ενεργοποιείται πάντα για κάποιο σκοπό χωρίς να σκεφτόμαστε αν η κίνηση μας είναι εκφραστική ή αν θα αρέσει. Όμως στο παιχνίδι μας θα μάθουμε το σώμα μας να είναι εκφραστικό, ενεργητικό και επικοινωνιακό. Ξαναγεννιόμαστε μέσα στο χώρο του παιχνιδιού και αρχίζουμε να νιώθουμε τους άλλους και το χώρο γύρω μας.

Γιατί παίζουμε αυτό το παιχνίδι;
Παίζουμε για να χαρούμε. Παίζουμε και γι` αυτούς που μας βλέπουν, γιατί υπάρχει πάντα κάποιος που μας βλέπει. Είναι ο Μάγος της Σκηνής, ο μεγάλος μας φίλος, ο δάσκαλος μας, που γνωρίζει το παιχνίδι και φροντίζει να τηρούνται οι κανόνες του. Κάποιες φορές παίζουμε και μπροστά σε κοινό.

Εφόσον οι κανόνες τηρούνται, το παιχνίδι προχωράει και εξελίσσεται. [...]

(από την εισαγωγή του βιβλίου)

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2014-01-01 00:00:00