Ήπειρος: Ζαγόρι
Αξιοθέατα· διαδρομές· μονοπάτια· περιήγηση· 4x4· από τον Γιάννη Ντρενογιάννη
Εξαντλημένο
Έθνος, Αθήνα, 2/2009
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 3.48 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 23 εκ., 300 γρ., 161 σελ.
Περιγραφή

Η μαγική εξίσωση

Έχουμε τρεις αγνώστους: Τον χρόνο, τον τόπο και τον άνθρωπο. Τους τοποθετούμε σε μια εξίσωση που πιθανότατα δεν έχει καμιά σχέση με τα μαθηματικά. Τους αφήνουμε εκεί να παλεύουν για τη μία και μοναδική λύση που πάντοτε υπάρχει, αλλά ποτέ δεν είναι προφανής ή αυτονόητη.
Το 2009 λοιπόν ο Γιάννης, η Βασιλική, ο Γιώργος, η Μάρω, η Κλαίρη και τόσοι άλλοι καταφθάνουν στο Ζαγόρι και αρχίζουν να καταγράφουν ό,τι συναντάνε στο διάβα τους. Για τον καθένα απ` αυτούς η μαγική εξίσωση έχει μία και μοναδική λύση που άλλοτε εκφράζεται με λόγια στο χαρτί και άλλοτε παραμένει στη σφαίρα του πολύ προσωπικού και πιθανότατα αόρατου. Αυτό το αόρατο, απροσδιόριστο, αλλά πέρα για πέρα συναρπαστικό έχει αρχίσει να μας απασχολεί περισσότερο από ποτέ...
Ένα τηλέφωνο στον εμπνευστή της μαγικής εξίσωσης ήταν αρκετό. Ο Μιχάλης Αράπογλου, ο άνθρωπος που προσωπικά πριν από αρκετά χρόνια μου προσέφερε μια ζεστή αχτίδα φωτός στο απόλυτο σκοτάδι, ανέλαβε να δώσει τη λύση. Έτσι το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας χωρίστηκε στα δύο. Το πρώτο τμήμα συμπυκνώνει όλη την "ουσία" του τόπου που ονομάζουμε Ζαγόρι και μπορεί να διαβάζεται... για πάντα! Το υπόλοιπο είναι ο πλέον αξιόπιστος και ενημερωμένος ταξιδιωτικός οδηγός που μπορείτε να βρείτε στην αγορά το 2009.
Αυτός είναι ο δικός μας τρόπος να λύσουμε τη μαγική εξίσωση. Εσείς μπορείτε πλέον να τοποθετηθείτε ελεύθερα στον χώρο και τον χρόνο. Αφεθείτε στη μαγεία της εξίσωσης βάζοντας τον εαυτό σας στη θέση του "άγνωστου Χ". Και όλα θα λυθούν μονομιάς!


Ο οδηγός περιέχει τα κεφάλαια: "Εισαγωγή και... μύηση" ("Ιστορία", "Οικισμοί", "Αρχιτεκτονική", "Βίκος", "Γεφύρια", "Βασιλικόστρατα" -γραμένο από τον Μιχάλη Αράπογλου, με βάση συμπυκνωμένη εμπειρία 40 ετών) και, "Δυτικό Ζαγόρι", "Κεντρικό Ζαγόρι" και "Ανατολικό Ζαγόρι", που το καθένα περιλαμβάνει τις ενότητες: "Μη χάσετε", "Χάρτης", "Ανακαλύψεις", "Οικισμοί", "Περιήγηση/Δραστηριότητες", "Off road", "Με τα πόδια", "Πολιτισμός", "Διαμονή", "Φαγητό".


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2015-07-01 13:02:20