Ημερολόγιο 2011: Messinia
Η αληθινή μας φύση
Calendar 2011
Messinia: Your True Nature
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-464-159-8
Μίλητος, Αθήνα, 11/2010
1η έκδ.
Γλώσσα: Αγγλικά || Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ελληνική, Νέα
€ 19.60 (περ. ΦΠΑ 6%)
Άλλη εκτύπωση, Ημερολόγιο
25 x 23 εκ., 646 γρ., 136 σελ.
Περιγραφή

Ο κάθε τόπος έχει το δικό του χαρακτήρα, τις δικές του φυσικές περγαμηνές, τα δικά του ιστορικά και αρχαιολογικά ενδιαφέροντα. Αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι εκείνα που αναγνωρίζει ο επισκέπτης και τα φυλάει καλά κρυμμένα, για πάντα στην καρδιά του.

Η μοναδική όμως έλξη που προκαλεί η Μεσσηνία σε όποιον την περπατάει, τη διατρέχει ή την περιπλέει τον κάνει «να αφήσει την καρδιά του» σε τούτο τον όμορφο νομό.

Η μυστική σχέση συντελείται εσωτερικά καθώς αντικρίζει την πολύμορφη, με τις θαυμάσιες αναλογίες φύση της και τη συνθετική αρμονία της με τα μνημεία της τριαδικής παρουσίας του μυκηναϊκού, του αρχαίου και του χριστιανικού ελληνισμού.

Εδώ προσφέρεται μια συνεχής εναλλαγή ανάμεσα στην τρυφερότητα της πεδινής βλάστησης, στη γοητεία της γαλάζιας θάλασσας, στο αυστηρό υφός των βουνών και στη σκληράδα της Μανιάτικης γης.

Ποικιλία πεδινών εκτάσεων που τις διασχίζουν όμορφα ποτάμια, οι λόφοι και τα υψώματα που στολίζονται από το ευλογημένο δέντρο της ελιάς, η αρρενωπή και μεγαλόπρεπη σκιά του Ταΰγετου μαζί με αμμουδιές, κόρφους, ακρογιάλια και μικρά νησιά συνθέτουν τα θέλγητρα του τόπου.

Ανάμεσα τους στέκουν πόλεις, οικισμοί, αρχαίοι τόποι, κάστρα και πύργοι, μοναστήρια και βυζαντινές εκκλησίες, όλα σφιχτοδεμένα με την περιπέτεια του μεσσηνιακού και του ευρύτερα πελοποννησιακού χώρου.

Στις σελίδες αυτού του ημερολογίου επιδιώκουμε να παρουσιάσουμε την εικόνα ενός τόπου διαλεχτού που αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή ερεθισμών της φαντασίας και της σκέψης .. .της μοναδικής Μεσσηνίας.

Πέτρος Σαραντάκης


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2021-03-17 18:26:46