Ημερολόγιο 2006, Λύκειον των Ελληνίδων
Diary 2006, Lyceum Club of Greek Women
Επιμέλεια: Άντζακα - Βέη, Λίλυ
Εξαντλημένο
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα || Αγγλικά
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ελληνική, Νέα
€ 20.29 (περ. ΦΠΑ 6%)
Άλλη εκτύπωση, Ημερολόγιο
21 x 22 εκ, 664 γρ
Περιγραφή

Για να στολίσουμε το φετινό μας ημερολόγιο, πήραμε τα μονοπάτια των βουνών, διασχίσαμε δρόμους σημαδεμένους από μνήμες και Ιστορία και φθάσαμε στο ακριτικό Πωγώνι, στα βορειοδυτικά του Νομού Ιωαννίνων.
Τη δική του γυναικεία φορεσιά, λοιπόν, διαλέξαμε να σας δείξουμε: μια επιβλητική, αυστηρή σχεδόν, αλλά πανέμορφη φορεσιά, που τα ιδιαίτερα στοιχεία της σας καλούμε να προσέξετε μέσα από αυτές τις σελίδες. Είναι αυτά που επισημαίνουν οι επιστήμονες λαογράφοι και που δίνουν άλλο νόημα στη ματιά μας. Να δείτε τον ιδιότυπο κεφαλόδεσμο, που έχει από παλιά προκαλέσει το ενδιαφέρον των ερευνητών και των μελετητών της ελληνικής παραδοσιακής ένδυσης. Να προσέξετε το άσπρο και το μαύρο χρώμα των βασικών εξαρτημάτων της ενδυμασίας αυτής και να θαυμάσετε τις λιτές γραμμές του περιγράμματός της.
Μέρα με τη μέρα, την μια εβδομάδα μετά την άλλη, όσο θα προχωράει η χρονιά, θα ξετυλίγονται στα μάτια σας μέσα από τις σελίδες αυτού του συλλεκτικού μας ημερολογίου τα εξαρτήματα της ενδυμασίας του Πωγωνίου που κυρίως προέρχονται από το Μουσείο της Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας του Λυκείου των Ελληνίδων. Χαρείτε το. (Το Διοικητικό Συμβούλιο)