Η φάρμα των ζώων
Animal Farm (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-236-574-8
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 10.70 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 20 εκ., 157 σελ.
Περιγραφή

Όλα τα ζώα είναι ίσα, όµως µερικά ζώα είναι πιο ίσα από άλλα.

 
Τα ζώα ανατρέπουν τον αγρότη της φάρµας και αναλαµβάνουν δράση. Έχουν αποφασίσει να δηµιουργήσουν την ουτοπική κοινωνία προόδου, δικαιοσύνης και ισότητας, αφού όλα τα ζώα είναι ίσα. Παρόλο που συµµετέχουν µε την καρδιά και την ψυχή τους στην επανάσταση, τα πράγµατα δε γίνονται καλύτερα, χειροτερεύουν. Καταλήγουν να δουλεύουν όλοι σκληρότερα. Η επανάσταση έχει προδοθεί. Τα γουρούνια, που ήταν οι πρωτεργάτες της επανάστασης, ζουν τώρα στο σπίτι του αγρότη και περπατούν στα δύο πίσω πόδια τους, κάτι που είχαν ορκιστεί  ότι δε θα έκαναν ποτέ. Λένε στα υπόλοιπα ζώα πώς να σκέφτονται και πώς να συµπεριφέρονται, µε συνεχή καθοδήγηση από την αναπτυσσόµενη ανώτερη τάξη.
 
«Τα µάτια εκείνων που στέκονταν έξω από το παράθυρο πήγαιναν από γουρούνι σε άνθρωπο και από άνθρωπο σε γουρούνι και πάλι από γουρούνι σε άνθρωπο. Όµως, τα πρόσωπα εκεί µέσα έµοιαζαν τόσο πολύ, ώστε δεν µπορούσες πια να ξεχωρίσεις ποιος ήταν ο άνθρωπος και ποιο ήταν το γουρούνι…»
 
Το βαθύτερο νόηµα της ιστορίας είναι να αντιληφθούν οι απλοί άνθρωποι το πώς οι σκληροπυρηνικοί και αδίστακτοι ηγέτες µπορούν να εκµεταλλευτούν έναν ολόκληρο πληθυσµό.
 

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-10-30 10:30:29