Η τελευταία αυτοκράτειρα του Βυζαντίου
Μυθιστόρημα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-496-963-0
Ψυχογιός, Αθήνα, 10/2012
1η έκδ., Ελληνική, Νέα
€ 18.71 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 14 εκ, 622 γρ, 505 σελ.
Περιγραφή

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΟΥ...
ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΖΟΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΥΡΚΕΨΕΙ...
ΟΣΑ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΣΑ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ, ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΙΝΑ ΝΟΤΑΡΑ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ...

1453. Λίγους μήνες πριν ξεκινήσει η πολιορκία της Κωνσταντινούπολης, ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος παντρεύεται μυστικά την τρίτη και τελευταία του σύζυγο, την Άννα Νοταρά, κόρη του πρωθυπουργού του. Εκείνη έχει δεχτεί το γάμο προδίδοντας τον μεγάλο έρωτα της ζωής της, τον Βενετό Μαρίνο Κονταρίνι, ταγματάρχη της αυτοκρατορικής φρουράς. Μερικές μέρες μετά το γάμο, ο αυτοκράτορας θα τη φυγαδεύσει από την Πόλη και η Άννα θα καταλήξει στη Βενετία πιστεύοντας ότι έχει χάσει και το σύζυγο και τον αγαπημένο της στην άλωση. Αλλά η μοίρα της επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις.
Ο Θάνος Κονδύλης αποδίδει με αξεπέραστη παραστατικότητα την τραγική ιστορία της τελευταίας και λησμονημένης αυτοκράτειρας του Βυζαντίου, της Άννας Παλαιολογίνας Νοταρά. Μιας γυναίκας που γνώρισε τον απόλυτο έρωτα μέσα στη δίνη δραματικών γεγονότων που θα οδηγούσαν στην πτώση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Πέρασε σχεδόν τη μισή ζωή της αυτοεξόριστη στη Βενετία, όπου
(ακολούθησε το κάλεσμα της ψυχής της και αφιερώθηκε στην υπηρεσία του λαού της, των χιλιάδων προσφύγων από την Ελλάδα και την Κωνσταντινούπολη.
Μια εμπνευσμένη ιστορία γεμάτη από το λυρισμό του έρωτα, το άρωμα της βυζαντινής Κωνσταντινούπολης και τα αιώνια σύμβολα του ελληνισμού.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]