Η σύντομη θαυμαστή ζωή του Όσκαρ Γουάο
The Brief Wondrous Life of Oscar Wao (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-14-2079-0
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 18.26 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 604 γρ., 415 σελ.
Περιγραφή

Με εκπληκτική ζωντάνια και διορατικότητα, ο Τζούνο Ντίαz μάς καταβυθίζει στις ταραχώδεις ζωές του ήρωά μας Όσκαρ, της φυγάδας αδερφής του Λόλα και της μητέρας τους Μπελίσια, μιας άγριας πρώην καλλονής, μυώντας μας στο επικό ταξίδι της οικογένειας από τον Άγιο Δομίνικο στο Ουάσινγκτον Χάιτς και από εκεί στο Μπέργκενλαϊν του Νιου Τζέρσι και πίσω ξανά. Γραμμένη με ασυνήθιστη θέρμη και χιούμορ, "Η Σύντομη Θαυμαστή Ζωή του Όσκαρ Γουάο" παρουσιάζει μια εκπληκτικά διαυγή σύλληψη της σύγχρονης αμερικανικής εμπειρίας και της ακατανίκητης ικανότητας του ανθρώπου να υπομένει -και να ρισκάρει- τα πάντα στο όνομα της αγάπης.

Ένας αληθινός λογοτεχνικός θρίαμβος, ένα μυθιστόρημα που καθιερώνει τον Τζούνο Ντίαζ ως έναν από τους καλύτερους και πιο συναρπαστικούς συγγραφείς της εποχής μας.

"Τα πράγματα δεν ήταν ποτέ καλά για τον Όσκαρ, έναν γλυκό, αλλά καταστροφικά παχύσαρκο σπασίκλα του γκέτο, έναν ρομαντικό του Νιου Τζέρσι που ονειρεύεται να γίνει ο Δομινικανός Τόλκιν και, πάνω απ` όλα, να βρει την αγάπη. Ίσως όμως δε βρει ποτέ αυτό που ζητάει, λόγω του fuk?, της πανάρχαιης κατάρας που έχει στοιχειώσει την οικογένεια του Όσκαρ επί γενιές, καταδικάζοντάς τους σε φυλακίσεις, βασανιστήρια, τραγικά δυστυχήματα και, πάνω απ` όλα, αγάπες χωρίς μέλλον. Ο Όσκαρ, που ακόμα ονειρεύεται το πρώτο του φιλί, είναι απλώς το πιο πρόσφατο θύμα της - μέχρι το μοιραίο καλοκαίρι που ο ίδιος αποφασίζει να είναι το τελευταίο του."


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2023-08-07 15:18:04