Η συμμορία της Τήλας
Μυθιστόρημα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-486-032-6
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.92 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 401 γρ., 327 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ανάλαφρο και απολαυστικό, ένα μυθιστόρημα για τη χαρά της ζωής και τη μελαγχολία του τέλους της.
Καταστάσεις κωμικά σουρεαλιστικές αλλά και βγαλμένες κατευθείαν μέσα από την καρδιά της πιο σκληρής νεοελληνικής πραγματικότητας, συνθέτουν μια απρόσμενη περιπέτεια με ήρωες μια συμμορία γιαγιάδων που δεν το βάζουν κάτω.
Περιγραφή

(. . .) Τα κορίτσια αναστατώνονται από ένα τρομερό γεγονός: οι γιοι της Τήλας θέλουν να την κλείσουν σε γηροκομείο για να της πάρουν το σπίτι. Ήδη την κρατούν φυλακισμένη στη μικρή μονοκατοικία της, με δεσμοφύλακα την τρομακτική Ταμάρα. Εκεί που η παρέα τους συναντιόταν μια φορά την εβδομάδα, οι συναντήσεις τους πυκνώνουν, τα κορίτσια γυρνάνε από σπίτι σε σπίτι, και μέσα από σουαρέ, καφέδες και πίτσες, αναλαμβάνουν δράση. Οι σχέσεις και οι αναμνήσεις τους περνούν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, για να θυμηθούν ξανά πως η ζωή είναι ωραία, πως μέχρι την τελευταία στιγμή μπορούν να διεκδικούν και να απολαμβάνουν.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Θα μπορούσαν έξι ηλικιωμένες γυναίκες να προβούν σε σύσταση συμμορίας; Πόσο παράνομο είναι να χρηματίσεις το διευθυντή ενός γηροκομείου, για να μη δεχτεί τη νοσηλεία κάποιου;

Τα κορίτσια αναστατώνονται από ένα τρομερό γεγονός: οι γιοι της Τήλας θέλουν να την κλείσουν σε γηροκομείο για να της πάρουν το σπίτι. Ήδη την κρατούν φυλακισμένη στη μικρή μονοκατοικία της, με δεσμοφύλακα την τρομακτική Ταμάρα. Εκεί που η παρέα τους συναντιόταν μια φορά την εβδομάδα, οι συναντήσεις τους πυκνώνουν, τα κορίτσια γυρνάνε από σπίτι σε σπίτι και μέσα από σουαρέ, καφέδες και πίτσες, αναλαμβάνουν δράση. Οι σχέσεις και οι αναμνήσεις τους περνούν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, για να θυμηθούν ξανά πως η ζωή είναι ωραία, πως μέχρι την τελευταία στιγμή μπορούν να διεκδικούν και να απολαμβάνουν.

Η συμμορία της Τήλας είναι η Μόρφω, με την κόρη στη Γερμανία,
η Φωφώ, που παρά τα ενενήντα της χρόνια αποφασίζει να μάθει αγγλικά,
η Ελένη, που φοράει μόνο παντελόνια και δεν παντρεύτηκε ποτέ,
η Παναγιώτα, που έχει βαρεθεί τον άντρα της,
η Μαρί, που εν μιά νυκτί έχασε οικογένεια και κοινωνική θέση,
η Μαρίτσα, που εκτός από τη μνήμη της έχει χάσει και την Τήλα, τον έρωτα της ζωής της, και φυσικά η Τήλα που είναι όλες μαζί,
που σημαίνει θέληση, δυναμισμός, η ίδια η ζωή.


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2015-05-18 06:50:32