Η σταύρωση του Θεανθρώπου και ο τίμιος σταυρός
Εξαντλημένο
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 9.13 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
13 x 21 εκ., 254 γρ., 175 σελ.
Περιγραφή

Θυμάμαι ότι την 13η Σεπτεμβρίου 2000, είχε έλθει στην Αθήνα από τα Ιεροσόλυμα, στον Μητροπολιτικό Ναό, τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου του Σταυρού, όπου επάνω του σταυρώθηκε ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός για τις δικές μας αμαρτίες.
Πολλές χιλιάδες πιστών, απ` όλα τα μέρη της Ελλάδας, είχαν έλθει να προσκυνήσουν το Τίμιο Ξύλο και να προσευχηθούν. Ένας απ` αυτούς ήταν και η ταπεινότης μου. Μεγάλη η ευλογία! Δεν είχα πάει ποτέ προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα, και τότε μου δόθηκε η ευκαιρία να προσκυνήσω το Τίμιο Ξύλο του Σταυρού του Κυρίου μου.
Έφερα στον νου μου τα Πάθη και την Σταύρωση του Θεανθρώπου, όπως περιγράφονται στα ιερά κείμενα των Ευαγγελίων. Επίσης, διερωτήθηκαν τι απέγινε ο Τίμιος Σταυρός μετά την Ανάσταση του Κυρίου; γιατί υπάρχουν πολλά τμήματα του Τιμίου Ξύλου σ` όλο τον κόσμο; γιατί την 14η Σεπτεμβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού κ.λπ.
Τέλος πήρα την απόφαση να συγκεντρώσω το απαραίτητο υλικό, για να γράψω ένα βιβλίο -με τη βοήθεια του Εσταυρωμένου- με τίτλο "Η σταύρωση του Θεανθρώπου και ο τίμιος σταυρός". Θίγονται πολλά θέματα -ιστορικά και θεολογικά-, φυσικά δεν εξαντλούνται -δεν έχω τις γνώσεις και τις δυνάμεις να το πράξω- και ο πιστός λαμβάνει απαντήσεις σε πολλές απορίες και μαθαίνει πολλά και ενισχύεται η πίστη του. (Ιερομόναχος Εφραίμ Χαλής)


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2020-12-03 11:07:51