Η περίπτωση Φίνκλερ
The Finkler Question (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-496-004-0
Ψυχογιός, Αθήνα, 3/2011
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 17.62 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 682 γρ., 442 σελ.
Περιγραφή

Τρεις φίλοι -ένας ηλικιωμένος δανδής, ένας τηλεοπτικός φιλόσοφος, ένας πρώην σε όλα και νυν σε τίποτα-ελίσσονται στις κακοτοπιές της ζωής. Τρεις φίλοι, τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, συνυπάρχουν και προσπαθούν να δώσουν νόημα στην καθημερινότητα, μάλλον πεπεισμένοι ότι δεν μπορούν να επέμβουν στην πορεία των γεγονότων. Μια τεθλασμένη τζαζ που τρελάθηκε, η Ιστορία.

Τι συμβαίνει σ` αυτό το μυθιστόρημα; Σχεδόν τίποτα. Όπως και στην πραγματική ζωή. Ωστόσο, όλα παίζονται, όλα είναι ανοιχτά, όσο υπάρχουν άνθρωποι, και μάλιστα άνθρωποι που έχουν τη δύναμη να βουρκώνουν, να δακρύζουν, να κλαίνε. Ο Τζούλια Τρέσλαβ, ο Λίμπορ Σέβτσικ και ο Σμα Φίνκλερ μυούνται στην αλχημεία του γέλιου που χλευάζει τις θλίψεις τους, γιορτάζουν έναν ερωτισμό που κουτσαίνει θαυμάσια και επικαλούνται τν ελπίδα στην άκρη της νύχτας.

Το αριστούργημα του Χάουαρντ Τζέικομπσον υμνεί την υπέροχη αμηχανία τού να είσαι άνθρωπος και, γελώντας, μας προειδοποιεί πως, αν ονειρεύεσαι αναμμένα κεριά, καμιά φορά μπορεί να βρεις καμένα τα σεντόνια όταν ξυπνήσεις. Αυτό, όμως, δεν είναι λόγος για να πάψει κανείς να χαμογελά,
και το αποδεικνύουν οι ήρωες του πρώτου κωμικού μυθιστορήματος που κερδίζει το Βραβείο Booker.

"Όταν διαβάζει κανείς κάτι τόσο εξαιρετικό όσο το μυθιστόρημα `Η περίπτωση Φίνκλερ`, μπαίνει στον πειρασμό, όχι να γράψει κριτική, αλλά να προτείνει επίμονα στον αναγνώστη να πάει και να αγοράσει όσο πιο πολλά αντίτυπα αυτού του βιβλίου μπορεί. [...] Ευφυές, σπινθηροβόλο, γεμάτο κατανόηση και ανθρωπιά, είναι γραμμένο με την εκλεπτυσμένη μαστοριά ενός σπουδαίου συγγραφέα."
(Observer)

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-01-16 15:28:59