Η παραδοσιακή ενδυμασία στον παραμεθόριο ελλαδικό χώρο
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-89576-0-2
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Βιβλίο, Σκληρόδετο
25 x 23 εκ., 612 γρ., 95 σελ.
Περιγραφή

Με χαρά αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε από τον Δήμο Τριγώνου, να καταγράψω την παραδοσιακή φορεσιά της ιδιαίτερης πατρίδας μου.
Ήξερα εκ των προτέρων τις δυσκολίες που θα συναντούσα, λόγω έλλειψης βιβλιογραφίας για το συγκεκριμένο θέμα, όμως αυτό πάντα ήταν το κριτήριο για την επιλογή των θεμάτων μου.
Άλλωστε ένας από τους σκοπούς του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η συγγραφή και επιμέλεια των πορισμάτων για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων, ενός CD (οπτικού δίσκου) και ενός λευκώματος.
Συγκέντρωσα λοιπόν ό,τι θα μπορούσε να έχει σχέση έστω και έμμεση με την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, και παραδίδω αυτή την εργασία για το Τρίγωνο και του ανθρώπους του.
Στην προσπάθεια αυτή προστέθηκαν την κατάλληλη στιγμή κάποια ταξίδια στις πατρίδες των προσφύγων, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δικαίων στο Καβακλί, με το Σύλλογο Γυναικών Φτελιάς στο Εφραίμ και το Όρεσετς, με το Σύλλογο Φίλων Ανδριανούπολης στις Σαράντα Εκκλησίες και την επαρχία Αδριανούπολης και τέλος με φίλους από τον Κυπρίνο στο Ορτάκιοϊ.
Ευχαριστώ θερμά όλους όσους με βοήθησαν και ιδιαίτερα την κυρία Αγγέλα Γιαννακίδου, τον Δημήτρη Κελεμίδη, τους Συλλόγους Γυναικών, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους καθώς και τον Δήμο Τριγώνου.
Τους ευχαριστώ όλους.

Θεόδωρος Κυρκούδης


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2020-12-03 11:07:49